Nova vest
Fudbal

Nedelja, 19.08.2007.

12:51

Počinje okupljanje reprezentacije

Izvor: VI

Autor: VI

Default images

Umesto u Kovilovu, gde se po tradiciji okuplja reprezentacija Srbije za kvalifikacione utakmice, ovog puta baza Srbije naredna četiri dana biće „gostujući teren“ u Briselu. U centar Evrope u subotu su doputovali selektor Havijer Klemente i njegov prvi pomoćnik Risto Vidaković iz Španije, a ostali članovi stručnog štaba, na čelu sa direktorom reprezentacije Zoranom Mirkovićem, preko Beča su im se u subotu uveče pridružili u hotelu...

" Ova situacija je specifična, pa smo se odlučili da duže budemo na okupu u Belgiji, pošto većina igrača odmah posle utakmica u klubovima, može da dođe i kolima do Brisela. Bez obzira na to što nećemo biti kompletni do ponedeljka, za nedelju je zakazan prvi trening. Iskreno, bolji smo od Belgije, pa je logično što očekujemo tri boda koja bi nas ostavila u trci za jedno od dva prva mesta koja vode na EP u Švajcarsku i Austriju" otkriva planove rada Zoran Mirković.

Belgija je izvršila smenu generacija, ali prema Mirkovićevim rečima, ta činjenica ne olakšava posao Srbiji:

"Imaju čak devet igrača koji su rođeni 1984. godine i znamo da je kod njih došlo do smene generacija. Svesno žele da se oslone na mlade, pošto nemaju šanse za plasman na Evropsko prvenstvo. Svakako nam ova činjenica donekle ne olakšava posao, pa očekujem uspešnu briselsku epizodu" zaključio je na kraju Mirković.

UEFA je upozorila Fudbalski savez Srbije, da naši navijači moraju na utakmici u Briselu da poštuju pravila, pa su već odštampani leci na srpskom jeziku koji će se deliti pred početak utakmice (20.45) na ulazima stadiona „Kralj Boduen“.

Igrači Srbije, koji će ovom prilikom igrati u belim dresovima, nosiće pre susreta i majice sa natpisom „Stop rasizmu“...

Nikola Žigić, zbog povrede zgloba desne noge, neće ni putovati u Belgiju.

"Izostanak Nikole je za nas veliki problem. Ipak, niko neće biti naknadno pozivan, pošto imamo još tri klasična napadača: Pantelića, Lazovića i Jovanovića" objašnjava Mirković postignuti dogovor sa selektorom Klementeom.

Nedolazak je potvrdio i sam Žigić.

" Doktori mi ne dozvoljavaju da treniram, a kamoli da igram utakmice. Ostaću na terapijama u Valensiji i skoro je izvesno da ću propustiti i susret prvog kola španskog šampionata" poručio je visoki centarfor Valensije i Srbije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

16 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu