Nova vest
Fudbal

Petak, 03.08.2007.

13:12

Voša gostuje madridskom Atletiku

Izvor: Vladimir Novaković

Autor:Vladimir Novaković

Default images

Fudbaleri Vojvodine sastaće se sa madridskim Atletikom u drugom kolu kvalifikacija za Kup UEFA. Prvi meč igraće se u Madridu. Mečevi druge runde kvalifikacija igraju se 16. i 30. avgusta.

Atletiko Madrid je do Kupa UEFA došao preko Intertoto Kupa, gde su u finalu pobedili rumunsku Gloriju iz Bistrice zahvaljujući golu u gostima (2:1, 0:1).

Vojvodina se već jednom sastajala sa Madriđanima, i to u Kupu Šampiona u sezoni 1966/67. Klub iz Novog Sada je u drugoj rundi pobedio ukupnim rezultatom 3:2 (3:1, 0:2), ali je u četvrtfinalu izgubio od Seltika.

Atletiko je u sezoni 1998/99. izbacio Obilić u prvoj rundi UEFA Kupa.

Poslednji susret sa domaćim ekipama, Madriđani su imali sa OFK Beogradom u četvrtoj rundi Intertoto Kupa 2004. Atletiko je pobedio u obe utakmice, rezultatima 3:1 i 2:0.

Atletiko je bio jedan od najaktivnijih klubova u aktuelnom prelaznom roku. Tim je napustio kapiten i prva zvezda Fernando Tores koji je prešao u Liverpul, a iz kluba su otišli i Lusijano Galeti (Olimpijakos), Gabi (Saragosa), Martin Petrov (Mančester Siti) i Federiko Azkarte (AEK Atina).

Uprkos odlascima nekih od najboljih igrača, Atletiko se i znatno pojačao. Doveden je Dijego Forlan iz Viljareala kao zamena za Toresa. Iz Liverpula je došao Luis Garsija, a iz Osasune vezni igrač Raul Garsija, jedna od najvećih mladih nada španskog fudbala. Dovedena su i velika pojačanja u vidu Hoze Antonio Rejesa iz Arsenala, kao i Simaoa Sabrose iz Benfike. Na pozajmicu iz Milana je doveden golman Kristijan Abijati, a novi članovi kluba iz Madrida su i Dijego Silva (napadač iz Brage) i vezni igrač Santosa Kleber Santana.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

66 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve