Nova vest
Fudbal

Petak, 06.10.2006.

13:29

Bitka za EURO 2008, grupe B, C i D

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

U grupi 'B' igraju se dve bitne utakmice, Francuzi gostuju u Glazgovu, a selekcija Ukrajine putuje u Rim. Italijani su savladali Ukrajince u četvrtfinalu SP u Nemačkoj, a Luka Toni koji je tada postigao dva gola, veruje da će njegova ekipa biti uspešna i u duelu u Rimu. 'Azurima' je pobeda, posle remija sa Litvanijom i poraza u Francuskoj, neophodna.

U prve dve utakmice nismo igrali dobro, sada su nam bodovi zaista potrebni. Prvaci smo sveta i bilo bi ludo da se ne plasiramo na Prvenstvo Evrope. I dalje smo gladni uspeha," rekao je Toni.

U grupi, zahvaljujući gol-razlici, vodi Škotska. Selektor Francuske Domenek očekuje veliku bitku u Glazgovu. Veliki problem mogle be da mu budu povrede dvojice napadača, ne zna se da li će Saha i Govu moći da igraju.

"Očekuje nas iskušenje kao kada smo prošle godine igrali u Irskoj. Razlika je velika, sada nemamo 'nož pod grlom'. Možemo da budemo zadovoljni i bodom, ali je bitno što ranije napraviti prednost u odnosu na rivale," rekao je Domenek.

Grupa 'B':
Farska Ostvra – Litvanija (Tošhavn, 16.00)
Škotska – Francuska (Glazgov, 18.00)
Italija – Ukrajina (Rim, 20.30)

Tabela: Škotska 6(2), Francuska 6(2), Ukrajina 3(1), Gruzija 3(3), Litvanija 1(2), Italija 1(2), Farska Ostrva 0(2)

Jedna od najujednačenijih grupa je grupa 'C', pet selekcija će se boriti za dva mesta u završnici. Mađari, posle lošeg starta i pobede u Zenici, čekaju neporaženi tim Turske, a u Atini se sastaju dve ekipe koje imaju velike ambicije, Grčka i Norveška. Utakmicu na 'Karaiskakiju' će obeležiti i poslednji nastup Tea Zagorakisa (34) posle 118 mečeva u dresu nacionalnog tima pred domaćim navijačima.

"Ne možete da pod miškom nosite dve lubenice, osećam da više ne mogu da dam sve što želim reprezentaciji," rekao je kapiten PAOKa, "Nekada želite ali ne možete."

Mađari, osokoljeni pobedom u Bosni, dočekuju Turke pojačani Brazilcem Leandrom, koji će debitovati u dresu svoje nove domovine.

"Svaka utakmica je psihološki proces. U prvoj smo pali kada je bilo najpotrebnije, u drugoj je sve bilo drugačije. Nadam se da ćemo sada biti stabilniji i pobediti," kaže selektor Mađara Božik.

Bosanci igraju u Moldaviji, a posle dramatičnog poraza od Mađara i ostavke, koju je kasnije povukao Slišković, kapiten Barbarez veruje u pobedu svog tima.

"Nama su važni bodovi koji nas vraćaju u igru... Nije ovo neka finalna utakmica, ali je svakako važna za razvoj situacije i zato su nam važni ti bodovi. Pritisak je uvek tu, a najveći sami sebi pravimo. Ali ono što je najvažnije je da imamo ideju i cilj da osvojimo tri boda u Moldaviji”, rekao je Barbarez.

Grupa 'C'
Moldavija – Bosna i Hercegovina (Kišinjev, 18.00)
Mađarska – Turska (Budimpešta, 19.45)
Grčka – Norveška (Atina, 20.30)

Tabela: Norveška 6(2), Mađarska 3(2), Turska 3(1), Grčka 3(1), Bosna i Hercegovina 3(2), Moldavija 0(2), Malta 0(2)

U grupi 'D' posle dva kola na tabeli vodi selekcija Češke, a pobeda nad Slovacima u Bratislavi promovisala je tim Karela Briknera u, uz Nemce, apsolutnog favorita u grupi.

"Bitnija utakmica nam je u sredu u Irskoj, ali nema potcenjivanja San Marina, Bodovi su bodovi," rekao je Brikner pred duel u Liberecu.

Velšani, trenutno bez boda, dočekuju Slovake, a ključno pitanje za Džona Tošaka je da li se Gigs dovoljno oporavio.

"On želi da igra, ali se pripremamo kao da igramo bez njega. Ne možemo da ga zamenimo, možemo samo da smislimo neka druga rešenja," kaže Tošak.

Selekcija Republike Irske gostuje na Kipru, a i jedni i drugi, bez osvojenog boda, moraće da odigraju na pobedu.

Grupa 'D'
Vels – Slovačka (Kardif, 16.00)
Češka – San Marino (Liberec, 17.15)
Kipar – Republika Irska (Nikozija, 18.30)

Tabela: Nemačka 6(2), Češka 6(2), Slovačka 3(2), Vels 0(1), Republika Irska 0(1), Kipar 0(1), San Marino 0(1).

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

1 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve