Nova vest
Fudbal

Subota, 09.09.2006.

22:06

Pobede Rome i Intera na startu

Izvor: Andrijana Žikić

Autor:Andrijana Žikić

Default images

U prvom kolu Serije A Roma je pobedila Livorno rezultatom 2:0. Briljantan prvi gol za domaći tim postigao je vezni igrač Danijel De Rosi u 45. minutu, kada je sa udaljenosti od 25 metara uspešno šutirao, zatresavši sam ugao gola Livorna. 

U 54. minutu Tadei je uputio snažan šut ka golu Livorna, ali umesto da postigne gol, Manćini se “našao na putu“ i upisao se u strelce. Manćini je imao priliku da postigne i svoj drugi pogodak nakon sjajne asistencije Tadeija prema Totiju kada se lopta odbila ka Brazilcu.

Frančesko Toti nije uspeo da poveća rezultat u korist svog kluba kada je promašio penal na početku drugog poluvremena šutnuvši loptu pored gola.

Prošlogodišnji prvaci Italije, fudbaleri Intera, pobedom su starovali u novoj sezoni Serije A. Svetske kladionice Inter smatraju prvim favoritom italijanskog prvenstva, a 'ozbiljne namere' tim iz Milana pokazao je na gostovanju u Firenci gde je pobedio sa 3:2.

Blistao je Kambijaso, strelac dva gola za 'plavo-crne', a treći gol za goste postigao je dosadašnji igrač Juventusa Zlatan Ibrahimović. Jedini strelac za Fiorentinu bio je Luka Toni, a poslednjih deset minuta domaći tim je napadao ali nije mogao do izjednačenja.

Ostale utakmice prvog kola Serije A igraju se u nedelju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve