Nova vest
Fudbal

Subota, 09.09.2006.

12:15

MSL: Derbi Partizan - OFK Beograd

Izvor: IL

Autor: IL

Default images

Posle dve nedelje pauze zbog učešća reprezentacije u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2008. godine, ovog vikenda nastavljaju se borbe za bodove u Meridian Super ligi. Derbi se igra u Humskoj od 20h gde Partizan dočekuje OFK Beograd. Crvena zvezda u nedelju gostuje Borcu iz Čačka bez najboljih igrač Žigića i Kovačevića. Lider prvenstva, apatinska Mladost, gostuje Bežaniji.

Partizan u derbiju petog kola Meridian Superlige od 20h dočekuje OFK Beograd. Prošle jeseni „romantičari“ su sva tri boda odneli na Karaburmu, pa se u crno-belom taboru sa oprezom dočekuje ova utakmica.

"Pojedini fudbaleri OFK Beograda izjavili su da su favoriti u utakmici protiv Partizana. Što se nas tiče, nema problema, neka budu favoriti pre meča, ali to treba da dokažu i na terenu. Za naš fudbal je dobro da se daju takve izjave, ali mislim da su „romantičari“ ipak malo preterali. Mi ćemo se potruditi da večeras dokažemo suprotno," dodao je Ješić.

Crno-bele već u četvrtak očekuje prva od dve utakmice sa Groningenom u prvom kolu Kupa UEFA, ali po Ješiću to ne predstavlja nikakav problem.

"Mi smo se i borili da imamo ovako zgusnut raspored i to nam ne predstavlja nikakvu prepreku. Ulazimo u ovu utakmicu kao da je derbi i tek posle nje možemo da razmišljamo o Groningenu. Baš zato ćemo se truditi da pobedimo. Znam da nas očekuje težak meč sa OFK Beogradom, ali naš cilj je da osvojimo tri boda. Što se tiče igrača, zbog povreda u kombinaciji za tim nisu Đorđe Pantić i Vukelja, koji bi već danas mogao da počne pun trenažni proces."

Ulaz na večerašnju utakmicu Partizana biće slobodan, a kapije stadiona biće otvorene dva časa pre početka utakmice.

Ranđelović, Pantić, Anđelković, Biševac, Gaj, Kastiljo, Trišović, Milovanović, Georgijev, Đokić, Ailton - ovako bi trebalo da izgleda tim Crvene zvezde na nedeljnoj (16.30) utakmici protiv Borca u Čačku.

Srpski šampion će prvi put u istoriji kluba nastupiti u narandžastim dresovima, ali i posle dužeg vremena odigrati utakmicu bez Nikole Žigića. Napadački tandem Beograđana činiće Ailton - Đokić.

"U Banjaluci smo funkcionisali odlično, a ne sumnjam da ćemo i u narednim mečevima predstavljati opasnost po protivničke golmane. Igrati sa njim je drugačije nego sa Žigićem, ali biće, siguran sam, podjednako uspešno kao sa Nikolom. Brazilac je odličan igrač i smatram da je prava zamena za novog člana Santandera," istakao je Dušan Đokić.

Najbolji strelac crveno-belih nije učestvovao u prošlogodišnjem porazu Zvezde od Borca, s obzirom na to da je tada nosio dres Voždovca.

"Znam da je moj klub uvek teško dolazio do bodova u Čačku. Stoga, kod svakog od nas postoji respekt prema Borcu, ali i vera u prekid neugodne tradicije. Kvalitet je na našoj strani i ne smemo dozvoliti Čačanima da nas ponovo iznenade."

Zvezdina devetka priznaje da ne poznaje igrače Borca.

"Nebitno je ko igra u protivničkoj ekipi, bitno je da mi nametnemo naš stil igre i pokažemo zube od početka utakmice. Samo tako možemo doći do pobede koja nam omogućava da ostanemo na prvom mestu."

Za razliku od Georgijeva, Trišovića, Biševca, Milovanovića i Perovića, koji su u četvrtak nastavili trenažni proces na „Marakani“, Đokić je prethodne dve nedelje svakodnevno radio u Zvezdinoj opremi.

"Dobro je što su se reprezentativci vratili zdravi, jer su nam svi oni neophodni u pohodu na bodove," konstatovao je Dušan Đokić.

U ostalim utakmicama 5. kola od 16:30 sastaju se:
Bežanija - Mladost Apatin,
Banat - Vojvodina,
Zemun - Voždovac,
Hajduk - Smederevo,
Partizan - OFK Beograd (20h),
Borac - Crvena zvezda (nedelja 16:30).

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

18 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu