Nova vest
Fudbal

Četvrtak, 17.08.2006.

22:12

Jevrić: "Zar sam ovo zaslužio?"

Izvor: Miloš Šaranović

Autor:Miloš Šaranović

Default images

Dragoslav Jevrić, golman reprezentacije Srbije i Crne Gore na perthodnom prvenstvu sveta, odlučio je da se više ne odaziva pozivima da brani za nacionalni tim Srbije, ljut zbog načina na koji je saznao da u Uherskem Hradištu neće braniti.

"Izuzetno sam razočaran odnosom Zvezdana Terzića, Fudbalskog saveza Srbije, kao i selektora Havijera Klementea, prema meni. Hteo sam još pre utakmice sa Češkom da skinem trenerku i sve napustim, ali olakšaću im posao, više se neću odazivati na poziv u državni tim. Ovo je kraj,“ rekao je Jevrić za beogradski dnevnik 'Blic'.

Na sastanku pre početka utakmice selektor Klemente je saopštio tim. Jevrić je, kaže, bio u šoku.

"Nisam mogao da verujem, hteo sam da krenem prema izlazu, da sve napustim, ali sam ispoštovao Duljaja, Koromana, Stankovića, Ilića i Žigića, izvanredne momke sa kojima sam godinama vojevao bitke u reprezentaciji, naravno i zbog ostalih saigrača to nisam uradio," kaže Jevrić, "Seo sam na klupu bez emocija. Sada, mirne glave, tvrdim da su ljudi iz Saveza i selektor krajnje smešni, poneli su se kao pravi amateri. Način na koji su to sve izveli je ispod svakog nivoa! Ja sam reprezentativac četiri godine i smatram da je bilo normalno da počnem utakmicu, nisam ovde od juče, ostavio sam valjda neki trag."

Jevrić kaže da je "bio red da mu se kaže razlog i da se sve lepo reši" i kaže da je ovo bila njegova prva i poslednja utakmica za reprezentaciju Srbije.

"Završio sam, nema više nikakve priče, stavljam tačku. Neću se više odazivati, eto tako ću olakšati posao Terziću, Klementeu i ostalima. Zar sam zaslužio da niko od njih ne nađe za shodno ni da mi se obrati? Sramota! To što se događa kod nas zaista nije normalno. Ako su mislili da će na taj način da me degradiraju kao čoveka i fudbalera, grdno se varaju, pogrešili su, evo obraćam im se da nisu uspeli u tome."

Dragoslav Jevrić, koji je na golu selekcije Srbije i Crne Gore stajao 43 puta kaže da neće braniti ni za Crnu Goru i da je njegova odluka konačna.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

217 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve