Nova vest
Fudbal

Sreda, 10.05.2006.

22:42

Sevilja pregazila Midlzbro

Izvor: Vladimir Novaković

Autor:Vladimir Novaković

Default images

Fudbaleri Sevilje osvojili su trofej u Kupu UEFA, pošto su u finalu, na stadionu Filips u Ajndhovenu, deklasirali engleski Midlzbro rezultatom 4:0.

Sevilja je povela golom Luisa Fabijana u 26. minutu, Enco Mareska je bio dvostruki strelac, u 78. i 84. minutu, a najubedljiviju pobedu u istoriji finala Kupa UEFA (od kada se u finalu igra jedan meč) obezbedio je Frederik Kanute u poslednjim trenucima utakmice.

Sevilja nikada ranije nije osvojila nijedan evropski trofej, a broj španskih trofeja porastao je na 27.

Drugi deo englesko-španskog finalnog obračuna igra se sledeće srede, kada se Arsenal i Barselona bore za pehar Lige šampiona u Sen Deniju (direktan prenos na TV B92 20.45)

Sevilja je u ne naročito uzbudljivoj utakmici postigla gol na vreme i dočekala da se engleski klub otvori, kaznivši ga surovo za greške u odbrani.

Posle dominacije Španaca u prvih 25 minuta, viđen je najlepši trenutak na meču. Alves je imao mnogo vremena da se namesti za dubinski centaršut, a Luis Fabijano je svojim skokom priredio gledaocima prelep gol, pošto je lopta na putu ka mreži udarila u levu stativu.

Posle datog gola, Andalužani su mogli da dotuku protivnika, ali propustili su dve dobre šanse u prvom poluvremenu i jednu na početku drugog poluvremena, pre nego što će Viduka ispustiti najbolju šansu za Boro – Ročembak je centrirao, Rigot spustio loptu za australijskog Hrvata, koji iz blizine šutira u Palopa.

Kada je u 69. minutu Jakubu zamenio Kedrija, počelo je kockanje novog engleskog selektora. U dva navrata totalno otvaranje mu se isplatilo, ali tada se igralo na Riversajdu.

Meč je odlučen u 78. minutu, a pre toga Viduka je promašio gol, da bi zatim Havi Navaro startovao na Australijanca, a sudija Fandel procenio start korektnim. Ni sto sekundi kasnije, Švarcer brani udarac Kanutea, a Mareska je na pravom mestu – 2:0.

Tada fudbaleri sa severoistoka Engleske sasvim padaju, a Mareska u 84. i Kanute u 90. minutu nanose katastrofalan poraz Stivu Maklarenu na oproštaju od klupskog fudbala.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve