Nova vest
Fudbal

Petak, 02.12.2005.

20:05

Gari Nevil kapiten Man. Junajteda

Izvor: B92, BBC

Autor:B92, BBC

Default images

Engleski fudbalski reprezentativac Gari Nevil postavljen je danas za kapitena Mančester junajteda, saopštio je klub sa Old Traforda. 

Tridesetogodišnji desni bek zameniće na tom mestu Roja Kina, koji je pre dve nedelje otišao iz kluba.

Kin je zbog povrede poslednji meč za klub odigrao u septembru, a u međuvremenu kapitensku traku su privemeno nosili Pol Skols i Rud van Nistelroj.

Gari Nevil je u klubu od pionirskih dana, a za prvi tim odigrao je 479 mečeva. On je u kvalifikacijama za Ligu šampiona sa Debrecenom povredio preponu, zbog čega je propustio sledeća tri meseca.

Na spisku kandidata za kapitena bila su tri fudbalera, a Nevil je dobio prednost u odnosu na van Nisterloja i nešto starijeg Rajana Gigsa. Ferguson je obrazložio zašto jedini igrač koji je duže u klubu od Nevila nije dobio traku.

Rajan će još dugo igrati za klub, ali u njegovim godinama ne možemo očekivati da iz dana u dan trči napred-nazad uz aut-liniju. Moramo voditi računa o njegovom zdrvalju  i svežini, i sigurno je da neće igrati svake nedelje”.

Nevil će kao kapiten kluba prvi put izaći pred navijače u subotnjem večernjem meču (18.15 po našem vremenu), kada Junajted dočekuje Portsmut.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

5 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve