Nova vest
Fudbal

Četvrtak, 03.11.2005.

21:43

Zenga: "Kažnjeni smo za promašaje"

Izvor: B92, Beta

Autor:B92, Beta

Default images

Trener fudbalera Crvene zvezde Valter Zenga rekao je da nije razočaran igrom svog tima u porazu od švajcarskog Bazela, u drugom kolu Lige Kupa Uefa.

"Očekivali smo pobedu, uradili smo sve što je trebalo. Imali smo i dosta šansi, posebno u prvom delu utakmice. Kontrolisali smo igru, borili se i maksimalno se zalagali, medjutim, utakmice odlučuju momenti, a mi iz mnogih izglednih prilika nismo postigli gol", rekao je Zenga na konferenciji za novinare posle poraza Zvezde od Bazela sa 1:2.

Prema Zenginim rečima, Bazel je, sa druge strane, greškom Zvezde dobio poklon gol za izjednačenje.

Trener "crveno-belih" rekao je i da bi njegov tim trebalo da pobedi norvešku ekipu Tromso 24. novembra u gostima, kako bi se povratio posle današnjeg poraza.

Zenga je rekao da ne veruje da će ovaj poraz poremetili atmosferu u njegovoj ekipi. "Ukoliko jedna ekipa želi da bude velika ona mora da nauči i da gubi. Ukoliko shvate gde su grešili i šta treba da poprave, ovaj poraz ne može da ima značajnije posledice", ocenio je Zenga.

Kapiten Zvezde Nenad Kovačević ocenio je da večerašnja utakmica bila teška, da je njegova ekipa dobro igrala, ali da mora i da izvuče pouke iz poraza.

"Greške koje nam se dogadjaju i u domaćem prvenstvu jedna dobra evropska ekipa je znala da kazni. Očekujem da ćemo u nastavku takmičenja igrati bolje i da ćemo izboriti plasman u naredni krug", kazao je Kovačević.

On je dodao da su igračima nedostajali navijači na tribinama, ali da su uspeli da se adaptiraju na takve uslove. Izrazio je i uverenje da navijači neće imati mnogo zamerki na račun igrača, zbog borbenosti i zalaganja koje su pokazali igrači. Kovačević je rekao i da veruje da će ih navijači podržati u ostalim mečevima, a posebno u duelu sa Romom, kojoj će Zvezda biti domaćin 1. decembra.

Trener Bazela Kristijan Gros ocenio je da je njegova ekipa puno toga dobrog uradila, posebno u drugom poluvremenu, kada je bila vidljiva rešenost da se dodje do drugog gola. Gros je ocenio da je ukupno ceo tim pružio dobru partiju, ali je posebno pohvalio golmana Paskala Cuberbilera, koji je u nekoliko situacija odličnim odbranama doneo sigurnost ekipi.

Prvi stručnjak Bazela dodao je i da je Grupa E Lige Kupa Uefa veoma izjednačena i procenio da će odluka o ekipama koje će se plasirati u narednu fazu takmičenja pasti u poslednjem kolu.

Strelac drugog gola za Bazel Hulijo Rosi takodje je rekao da je zadovoljan dobrom igrom svog tima protiv veoma kvalitetne domaće ekipe.

"Večerašnja pobeda je dobar početak. Verujem da će se Bazel plasirati u narednu fazu Kupa Uefa", rekao je Rosi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

112 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve