Nova vest
Fudbal

Ponedeljak, 11.04.2005.

00:58

Nirnberg gurnuo Hanzu ka ispadanju

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Poraz Hanze u Nirnbergu – 3:0 – mogao bi imati odlučujući uticaj na rasplet borbe za opstanak u Bundesligi. Heroj pobede “Kluba” je Maik Vagefeld, koji je postigao dva gola, dok je Marek Mintal 22. golom u sezoni daleko odmakao na čelu liste strelaca.

U drugom meču odigranom u nedelju Kajzerslautern je u gostima savladao Arminiju rezultatom 2:0. Meč u Bilefeldu odlučen je u prvih pola sata – najpre je posle velike greške odbrane Karsten Janker imao lak posao, a dvadeset minuta kasnije Halil Altintop glavom postavlja konačan rezultat.

Na Frankenštadionu igrao se klasični “meč za šest bodova“ – Hanza je dobro igrala u prethodna dva meseca i pobeda ove nedelje primakla bi je na dva boda od željenog petnaestog mesta i samo četriri od Majnca, koji je na poziciji 13.

Obe ekipe ušle su u meč razumljivo nervozno, pa 32.855 gledalaca nije videlo gol u prvom poluvremenu,. Obe ekipe imale su po nekoliko prilika, ali ne iz kategorije stopostotnih.

U nastavku Šober nije uspeo da sačuva netaknutu mrežu – prošlo je sat vremena kada je Sven Miler gurnuo loptu za Vagefelda, a ovaj uputio oštar udarac sa 22 metra za 1:0. Hanzu je to slomilo, jer do kraja nije ozbiljnije ugrozila gol domaćina, a već posle devet minuta bilo je nedostižnih 2:0, kada je Mintal glavom postigao desetzi pogodak na domaćem terenu (jednako kao i Roj Makaj, s tim što je u gostima dao 12, naspram dva Makajeva). Vagefeld je u finišu potvrdio pobedu tima, koji pred svojom publikom nije slavio pet meseci, ali ga sada od Bohuma deli pet bodova.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

0 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve