Nova vest
Fudbal

Četvrtak, 21.10.2004.

11:27

Skupština Zvezde: Džajiću ostani

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Skupština fudbalskog kluba Crvena zvezda jednoglasno je odbila ostavku predsednika Dragana Džajića. Sednica skupštine kojom je u odsustvu Džajića predsedavao potpredsednik kluba Milan Vujin , trajala je samo 40 minuta.

O četvrtoj i najvažnijoj tački dnevnog reda, prihvatanju ili odbijanju ostavke Dragana Džajića nije se ni vodila diskusija, a glasanje je bilo javno. Upravni odbor kluba sada treba ponovo da obavi razgovor sa  Džajićem oko ostanku na predsedničkoj funkciji...

Počelo je izlaganjem potpredsednika Milana Vujina iako je po statutu sednicu trebalo da vodi Dragan Džajić. Medjutim, kako je rekao Vujin, predsednik crveno-belih je na izričit zahtev lekara morao da ostane u Crnoj Gori i nastavi započeto lečenje.

Sednici je prisustvovalo 57 članova Skupštine, a u prvom delu hronološki u podužem izlaganju Milan Vujin je ispred UO podsetio šta je uradjeno na stadionu, infrastrukturi, i šta se sve dešavalo u i oko tima do momenta kada je Džajić podneo ostavku.

Usledila su i izlaganja predstavnika nadzornog odbora i saveta kluba. Posebnu pažnju privukao je govor legende kluba i člana saveta Srdjana Mrkušića :

Ovo je jedan od najtežih trenutaka u istoriji kluba. Ja sam mislim, jedini član koji je prisustvovao svim Skupštinama kluba, počev od one osnivačke. Dragan Džajić je institucija Crvene zvezde. Pojavili su se u ovim vremenima i dušebrižnici koji su digli ruke od Crvene zvezde, a sada se javljaju kao spasioci.Zahtevam i tražim da se Džajić vrati na svoje radno mesto i da ostane u Zvezdi do kraja“ rekao je izmedju ostalog Mrkušić.

Došlo se do četvrte i praktično najvažnije tačke dnevnog reda –glasanja Skupštine o ostavci predsednika Džajića.

Na zahtev članova Skupštine glasanje je bilo javno i trajalo je kratko. Za odbijanje ostavke glasali su svi članovi Skupštine.

Sada predstoje razgovori članova UO sa Džajićem...

Džajić je posle šest godina rada na mestu predsednika Crvene zvezde i 40-godišnje karijere u klubu, podneo neopozivu ostavku posle loših rezultata na evropskoj sceni. Podnoseći ostavku, Džajić je poručio da preuzima na sebe svu odgovornost za neuspehe kluba i ujedno zaključio da je pred sadašnjom generacijom fudbalera Crvene zvezde lepa budućnost i da u nju treba verovati.

Posle remija sa Partizanom, trener Crvene zvezde Ratko Dostanić preneo je novinarima poruku fudbalera i članova stručnog štaba da taj bod "poklanjaju Džajiću". Prema nekim nezvaničnim informacijama iz kluba, Džajić, koji neće prisustvovati sutrašnjoj sednici, spreman je da ponovo sedne u fotelju predsednika kluba, ali uz promene u Upravnom odboru, tako da bi u tom telu trebalo očekivati neke privrednike i biznismene.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

130 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve