Nova vest
Fudbal

Ponedeljak, 20.09.2004.

22:17

Džajić: "Muslin je prevarant!!"

Izvor: B92, Večernje novosti

Autor:B92, Večernje novosti

Default images

Predsednik Fudbalskog kluba Crvena zvezda Dragan Džajić uputio je izuzetno uvredljive reči na račun bivšeg trenera svog kluba Slavoljuba Muslina.

U izjavi za "Večernjih novosti" od utorka, Džajić je optužio Muslina da je "prevarant, neradnik i neprijatelj sporta".

Zvezda se prethodnih dana našla u centru pažnje domaće javnosti posle visokog poraza od ruskog Zenita u Moskvi, a potom i ostavke trenera Ljupka Petrovića. Tada su se u medijima pojavila i reagovanja Muslina, koji je Zvezdu napustio na kraju prošle sezone, posle osvojenog šampionata i Kupa.

Podsetimo, Muslin je optužio upravu "crveno-belih" za neplansku i lošu dugogodišnju klupsku politiku koja je dovela do "kraha i blamaže u Evropi" i istakao da bi Crvena zvezda svake godine igrala u Ligi šampiona da se 50 odsto sredstava od transfera igrača ulagalo pravilno, u klub, igrače i infrastrukturu! 

"Žao mi je što sam bio u pravu i što se desilo sve ono što sam predvideo. Debakli u Ajndhovenu i protiv Zenita bili su neminovnost. Ne mogu godinama da se prodaju najbolji igrači, da se ništa ne ulaže u ekipu i da se tim putem "ide" u Ligu šampiona."

Po Muslinu, svi koji sada kreiraju klupsku politiku treba da podnesu ostavke, od prvog do poslednjeg:

"Rezultati su pokazatelji njihovog rada, oni sve najbolje govore. Mislim da je svima jasno da su promene jedini izlaz. Nemam ništa protiv ljudi, neophodno je da se menja čitav sistem. Oni koji sada vode klupsku politiku, očigledno ne žele da menjaju Zvezdu".

Bivši trener Zvezde rekao je da klub treba da preuzmu "mladi, sposobni ljudi koji će klub organizovati po evropskim standardima, koji će umeti da obezbede i druge izvore finansiranja, a ne samo da prodaju igrače kao na traci... Da ubuduće, kao i u svim pravim evropskim klubovima 80 odsto budžeta ide na igrače, terene, a samo 20 posto na administraciju. Nikako obrnuto".

Kao odgovor Muslinu, Džajić je upotrebio izuzetno grube reči, kao što su "djubre" i "smrad"!

On je naveo da bi voleo da ga Muslin tuži zbog izgovorenih reči, jer bi ih tada predsednik Zvezde ponovio na sudu.

Predsednik "crveno-belih" je naveo da je Muslin "zahvaljujući Zvezdi, i iskljucivo njoj, napravio ime". "Ispoštovali smo sve što si zamislio, čak i onda kada si ucenjivao, zasta, takodje, postoje dokazi", poručio je Džajić Muslinu.

On je rekao i da Muslin pokušava da obmane javnost, da je držao treninge od sat vremena i da nikada nije nijednu noć proveo sa igračima u karantinu.

Predsednik Zvezde je savetovao novinare da pitaju bivšeg igrača Nemanju Vidića da li je Džajić želeo da on napusti "Marakanu" ili je Muslin tražio da on ode iz kluba.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

220 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu