Nova vest
Fudbal

Sreda, 01.10.2003.

20:24

LŠ: Drogba slomio otpor Partizana, 3:0 za Olimpik

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Fudbaleri Partizana izgubili su u Marseju od Olimpika sa 3:0 (0:0) u utakmici 2. kola Grupe F Lige šampiona.

Trostruki strelac za francusku ekipu bio je reprezentativac Obale Slonovače Didije Drogba u 62, 68 i 85. minutu. Partizan je od 45. minuta igrao sa igračem manje zbog isključenja Andrije Delibašića.

U prvom poluvremenu Partizan je uspeo da sačuva mrežu, a nekoliko odličnih prilika propustio je kapitena Saša Ilić. Medjutim, u finiši prvog perioda isključen je Delibašić. U drugih 45 minuta crno-beli nisu uspeli da nadoknade igrača manje, a Drogba postiže golove za Olimpik u 62, 68 i 85. minutu.

Obe ekipe igrale su u prvih 20 minuta izuzetno borbeno, forsiran je jak tempo. U tom periodu šanse za Olimpik imali su Drogba, u 5. minutu, kada je sa ivice šesnaesterca šutirao visoko iznad gola i Selestini, koji je šutirao u gornji desni ugao gola Partizana, ali je Radaković uspeo da odbrani. Sa druge strane, kontre Partizana nisu bile previše opasne po golmana domaće ekipe Runjea. Posle brzih akcija Iliev, a zatim i Ćirković bili su slabi u duelu 1 na 1 sa igračima iz poslednje linije Olimpika.

U 20. minutu Perez je pogodio stativu, nakon što je šutirao sa desne strane sa oko 20 metara, a lopta zakačila Vesta. a pogodila samo stativu. Partizan je zatim zapretio posle kontranapada Malbaše, bez rezultata, a crno-beli su sredinom prvih 45 minuta uspeli da prenesu igru na polovinu Olimpika i konačno organizuju nešto ozbiljnije akcije. U 35. minutu Drogba je šutiraopreko gola sa oko 10 metara, a Olimpik je ponovo uspostavio dominaciju. Zatim je usledila šansa Marlea, koji istrčava sa strane, ostavlja Vesta iza sebe ali šutira u spoljni deo mreže iz izuzetno povoljne pozicije.

U samom finišu poluvremena Partizan je imao dve solidne prilike. Saša Ilić odlično je prešao dva igrača i uputio loptu ka Ilievu na oko 15 metara, ali je ovaj pokušao da iscenira prekršaj i Olimpik iznosi loptu iz šesnaesterca. Pre isključenja Delibašića fantastičnu priliku imao je Ilić. Posle centaršuta Ćirkovića, kapiten Partizana našao se sam ispred golmana francuske ekipe, ali je šutirao preko gola. Posle greške odbrane Olimpika Delibašić se zatim našao se u odličnoj prilici, ali nije mogao da stigne loptu, zatim je pao u šesnaestercu Olimpika, a sudija mu daje drugi žuti, odnosno crveni karton, zbog pokušaja da iscenira prekršaj za penal.

U prvom delu drugog poluvremena Partizan je uspeo da odoli napadima Olimpika, ali sa druge strane Ilić je ponovo propustio priliku. U toj situaciji Malbaša je odlično prevario golmana sa leve strane gola, zatim ubacio loptu ka sredini šesnaesterca, naleće Ilić, a ovaj pred skoro praznim golom pogadja jednog igrača Olimpika (golman kasnio i ostao pored gola).

Zatim sledi period potpune dominacije Olimpika, a Drogba postiže dva gola i donosi domaćoj ekipi nedostižnu prednost. U 62. minutu Mido je prošao po desnoj strani, uputio loptu u peterac Partizana, gde je Drogba bio jači od Radakovića, golman Partizana ispušta loptu, a napadač Olimpika je petom šalje u mrežu - 1:0 za Olimpik. Samo 6 minuta kasnije, posle kontre Olimpika, Meriem je uputio savršenu loptu ka Drogbi, koji sa oko 7-8 metara glavom šalje loptu u levi ugao golmana Radakovića za prednost od 2:0.

Jedinu priliku za Partizan posle primljenih golova imao je Stojanoski u 75. minutu, kada je sa oko 20 metara šutirao neprecizno, daleko pored gola.

Posle dva pogotka, ekipa Olimpika zaigrala je mnogo opuštenije, propustili su nekoliko prilika, a u 85. minutu pao je i treći gol. Drogba, reprezentativac Obale Slonovače odigrao je dupli pas sa Sičevim, istrčao sam ispred Radakovića, koji je uspeo da zakači loptu, ali nedovoljno dobro - 3:0 za Olimpik i het trik 25-godišnjeg Drogbe.

Sastavi timova:

Partizan
: Radaković, Ćirković (Savić 87), Djordjević, Vest, Malbaša, Ilić (Drulović 81), Nadj, Duljaj, Stojanoski, Delibašić (isključen u 45. minutu), Iliev (Delibašić 81).

Olimpik
: Runje, van Bujten, Perez, Drogba, Meite, Vahusek, Meriem (Hemdani 73), Eker, Selestini, Hosam (Sičev 77), Marle (Fernando 61).

U drugoj utakmici grupe F Real iz Madrida pobedio je na gostovanju Porto sa 3:1.

Drugu pobedu u Ligi šampioan ove sezone Real je zabeležio uprkos vodećem pogotku portugalske ekipe, izostanku povredjenog Dejvida Bekama, kao i nedovoljno oporavljenom Raulu.

Porto je poveo golom Koštinje u 7. minutu, ali zvezde madridske ekipe bez većih problema dolaze do preokreta. Do poluvremena su stigli do 2:1 preko Elgere i Solarija, da bi u drugih 45 minuta Zidan postigao treći gol za Real.

Porto je dominirao tokom prvih 20 minuta, a nagrada za odličnu igru stigla je u sedmom minutu. Deko je izveo slobodan udarac, Kasiljas brani, ali odbija loptu samo do Koštinje koji neometan glavom šalje loptu u mrežu. Odličnu priliku imao je zatim Derlei, ali je Kasiljas sprečio durgi pogodak za Porto.

Kao i u prvom kolu, kada su gubili od Olimpika, Real se vratio u igru i odneo sva tri boda. Akciju kod prvog gola započeo je Elgera, koji posle kombinacije Zidan – Solarija dobija nazad loptu i donosi gostima izjednačenje u 28. minutu.Grešku Ronalda, koji nije iskoristio centaršut Figa, 10 minuta pre kraja poluvremena, ispravio je Solari nekoliko minuta kasnije, kada je na asistenciju Roberta Karlosa postigao drugi gol Reala za prednost od 2:1.

U drugom poluvremenu Real je nastavio dominaciju iz finiša prvog dela, a u 67. minutu Zidan iz prekida sa oko 20 metara snažno šutira i postavlja konačan rezultat 3:1.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

62 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve