Nova vest
Fudbal

Petak, 20.06.2003.

18:27

Jovin: "Dobili smo najlakšeg protivnika"

Izvor: B92, Beta

Autor:B92, Beta

Default images

Trener fudbalera trebinjskog Leotara Mile Jovin ocenio je u petak da je ekipa Grevenmahera iz Luksemburga jedan od najlakših rivala u prvom kolu Lige šampiona.

Žrebom u Nionu određeno je da šampion BiH, Leotar u prvom kolu kvalifikacija za elitno evropsko klupsko takmičenje igra protiv ekipe Gerevenmahera.

Prvi meč igra se 16. jula u Luksemburgu, a revanš susret je sedam dana kasnije u Trebinju.

"Čuo sam rezultate žreba i izuzetno sam zadovoljan. U prvom kolu igramo sa Luksemburžanima, protivnikom, koji je, čini mi se, u odnosu na ostale najlakši rival", ocenio je Jovin u izjavi za Betu i ukazao da ipak ne treba zanemariti činjenicu da je i Grevenmaher prvak države.

Jovin je naveo da je Leotaru ovo prvo učešće u evropskim takmičenjima i da je cilj da se prođe prvo kolo.

"Uz punu mobilnost i odgovornu igru očekujem da ćemo ostvariti plasirati u dalje takmičenje Lige šampiona", kazao je Jovin i naglasio da, bez obzira na rezultat u Luksemburgu, očekuje pun stadion u revanšu.

Trener Leotara je rekao da ih posle Grevenmahera, u drugom kolu, očekuje praška Slavija.

"Slavija je dobra ekipa - igraju brzo i atraktivno, već godinama su stalni učesnici evrokupova, a prošle godine 'razbili' su Partizan i apsolutni su favoriti", istakao je Jovin.

On je dodao da je dobro što se prva utakmica protiv Slavije igra u Trebinju i da će stadion biti pun ljubitelja "najvažnije sporedne stvari na svtu".

Prvi strateg Trebinjaca najavio je i nekoliko pojačanja pred nastupajuću fudbalsku sezonu.

"Završili smo posao oko pozajmice Stojkovića, mladog golmana Zvezde, tu je i nekadašnji štoper Sutjeske Milosević, koji je zadnje godine igrao u Modriči, a za dan-dva mislim da ćemo se dogovoriti i sa bivšim štoperom Zvezde Vinkom Marinovićem", rekao je Jovin.

Prema njegovim rečima, golgeter Leotara Nenad Stojković, koji je prošle sezone bio najbolji strelac Premijer lige BiH, vratio se sa pozajmice u Zvezdu i sada klub traži još jednog špica. "Aktuelni su igrači Zvezde Boban Stojanović i Ivan Dudić. Ovih dana preko (Dragana) Džajića razgovramo sa njima", rekao je Jovin.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve