Nova vest
Fudbal

Utorak, 27.08.2002.

19:36

Venejbls: Sto se mene tice Kin moze da ide

Izvor: B92, BBC

Autor:B92, BBC

Default images

Menadzer Lidsa Teri Venejbls izjavio je danas da irski fudbalski reprezentativac Robi Kin moze da napusti stadion "Eland Roud", ako klub dobije odgovarajucu ponudu za njega.

"Sto se mene tice Kin ako ne zeli da ostane u Lidsu, moze da ide. Naravno potrebno je da zainteresovani klub ponudi prihvatljivu sumu za njega", rekao je Venejbls. On je kazao da je do kraja prelaznog roka ostalo svega cetiri dana i dodao da su samim tim izgledi da irski napadac napusti klub minimalni.

Britanska stampa je u nedelju prenela da je Kin nezadovoljan statusom u klubu. "Znam da niko profesionalnom fudbaleru ne moze da garantuje da ce biti prvotimac, ali u ovoj fazi moje karijere ne mogu sebi da dopustim da sedim na klupi i da ulazim u igru tek pri kraju utakmica", rekao je Kin.

Irski reprezentativac je na nedavno zavrsenom Mundijalu u Japanu i Juznoj Koreji pruzio impresivne partije i postigao tri pogotka, ali novi menadzer Lidsa i bivsi engleski selektor, Teri Venejbls, vise poverenja ima u Alana Smita i Australijance Marka Viduku i Harija Kjuela.

"Spreman sam da se borim za mesto u prvom timu. Ne plasim se konkurencije, zato sto sam na nju navikao. Lids je fantastican klub, ali ukoliko se nesto uskoro ne promeni, moracu da odem", kazao je Kin, koji je u Lids stigao prosle sezone iz milanskog Intera. Sanderlend nedavno ponudio devet miliona funti za Robija Kina, ali je Irac odbio da predje na "Stadion svetlosti".

Posle dva odigrana kola u engleskoj Premijer ligi, Lids zauzima prvo mesto sa maksimalnih sest bodova.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

0 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve