Nova vest
Fudbal

Nedelja, 21.07.2002.

21:56

Skolari: Pele ne zna nista o fudbalu

Izvor: B92, Beta

Autor:B92, Beta

Default images

Fudbalski trener Luiz Felipe Skolari, koji je krajem juna doveo Brazil do pete titule prvaka sveta, rekao je da legendarni Pele ne zna ništa o fudbalu.

On je za dnevnik iz Santjaga "Tersera" rekao brazilski reprezentativci nisu zeleli da im njihov zemljak Pele, koga mnogi smatraju najboljim fudbalerom svih vremena, preda pobednicki pehar.

Brazil je u finalu pobedio Nemacku sa 2:0 i tako trijumfovao na proslomesecnom Svetskom prvenstvu, odrzanom u Japanu i Juznoj Koreji.

Skolari je rekao da su igraci bili nesrecni zbog Peleovih kritika pre pocetka Svetskog prvenstva.

Popularni trener, kome je nadimak Felipao, intervjuisan je prilikom odmora u skijaskom centru blizu Santjaga.

"Mislim da Pele ne zna nista o fudbalu, a sve njegove analize su pogresne. On kao trener nije nista osvojio. Ukoliko zelite da pobedite, poslusajte sta Pele ima da kaze, a onda uradite suprotno", rekao je Skolari.

Pele je pozvan da timu dodeli trofej "zato što je najbolji igrac u istoriji, idol Brazilcima, ali njegova fudbalska analiza je totalno bezvredna", kazao je on.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

2 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve