Nova vest
Fudbal 10

10.4.2024.

20:48

Zvezda sa pola gasa eliminisala hrabri Vršac

Fudbaleri Crvene zvezde su bez već problema obezbedili prolaz u polufinale Kupa Srbije.

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
Starsport

Crveno-beli na svom terenu savladali ekipu Vršca rezultatom 3:0. 

Od samog starta meča je Zvezda stavila do znanja da će se ona za sve pitati na ovom meču. 

Iako je Crvena zvezda na ovom meču nastupila sa izmenjenim sastavom, gde nije bilo dosta prvotimaca koji su dobili odmor pred nastavak Superlige Srbije, svoje mesto na terenu je našap Aleksandar Dragović koji se tako vratio posle povrede koju je zaradio na "večitom" derbiju.

Usledile su šanse domaćih posle svega nekoliko minuta od početka meča. Prvi je zapretio Marko Stamenić sa distance, ali je golman gostiju dobro intervenisao. 

To je bio uvod u sledeći napad, koji je Zvezda pretvorila u gol. Sjajnu loptu je Aleksandar Katai dobio od Marka Stamenića, a iskusni fudbaler crveno-belih je rutinski pogodio mrežu gola Vršca za ranu prednost svog tima.

Starsport

Ovaj gol je rasteretio domaće koji su nastavili da napadaju. 

Svoj udarac ja potom oprobao Žan Filip Kraso, koji je zaustavio golman Vršca. 

Da se ne plaše protivnika i da su na stadion Rajko Mitić došli da se nadigravaju sa favorizovanim rivalom su pokazali sredinom prvog dela meča. 

Pa su tako gosti preko Terzića koji je glavom posle kornera pokušao da ugrozi gol domaćih, ali je njegova lopta otišla pored gola. 

Iako je u periodu od 25 do 35. minuta usledila bolja igra gostiju, deluje da je Crvena zvezda držala sve pod kontrolom. 

Zvezda je prvu šansu posle dužeg vremena u prvom periodu meča imala u 41. minutu meča. Posle prodora Radojevića, lopta je došla do Krasoa, čiji je udarac izblokirao Aleksandar Lazevski. 

U smiraj prvog dela igre Aleksandar Katai je opet pokušao da dođe do gola, ali ovoga puta je njegov udarac zustavio golman Nović. 

Starsport

Kako je završio prvo tako je Katai nastavio drugo poluvreme. 

Ponovo je tražio drugi gol na ovom meču, sada je pokušao sa nekih 20 metara, ali je njegov udarac završio pred stative. 

Držao je Vršac taj gol minusa, što nije dalo mira Vladanu Milojeviću koji je zato morao da u igru uvede Endijaea i Bukarija. 

To se odmah odrazilo na igru domaćih koji su posle nekoliko trenutaka došli do gola. I upravo je taj dvojac bio najzaslužniji. 

Lepo je Bukari uposlio Endijara, koji je izdržao duel sa defanzivcem gostiju, a onda je loptu poslao u mrežu Vršca i time je duplirao prednost svog tima. 

Starsport

Do novog gola smo čekali sve do 83. minuta kada je Usman Bukari stavio tačku na pobedu Zvezde na ovom meču četvrtfinala Kupa Srbije. 


 

Završeno

18:00

Semafor
Katai 6, Endijae 65, Bukari 83
  CZV   VRŠ  
  3 : 0  

20:43

90' Kraj utakmice

Crvena zvezda je prošla u polufinale Kupa posle pobede nad ekipom Vršca rezultatom 3:0. 

20:39

Gol Bukarija

20:38

82' Bukari šalje loptu u mrežu

Novi gol za crveno-bele na ovom meču. Sada je strelac bio Usman Bukari koji je iskoristio gužvu u kaznenom prostoru gostiju, gde se najbolje snašao reprezentativac Gane i tako postigao treći gol, posle kojeg je sve bilo jasno ko ide u polufinale. 

20:35

79' Promene kod gostiju

Nekoliko promena kod gostiju, čak su i golmana menjali gosti. Pa je sada na golu do kraja meča biti Stevanović koji je zamenio Novića. 

20:30

76' Žuti karton

Čejić je napravio prekršaj za žuti karton, jer je na napropisan način zaustavio Maksimovića. 

20:27

Gol Bukarija

20:26

72' Gužva u kaznenom gostiju

Došla je lopta do Bukarija koji je petom proigrao Mijailovića, ovaj je iz prve šutirao, ali je lopta otišla u korner. 

20:22

65' Endijae pogađa

Uspela je Zvezda da dođe do drugog gola. 

Strelac je Šerif Endijea koji je dobio dobru loptu od strane Usmana Bukarija uspeo da izdrži duel i da pošalje loptu kroz noge Noviću u mrežu Vršca. 

20:16

59' Izmene

Odlučio je Vladan Milojević da napravio nove promene. Sada je u igru uveo dvojicu prvotimaca, Šerifa Endijaea i Usmana Bukarija. 

20:15

Starsport

20:10

56' Pokušaj gostiju

Opet su gosti dugo držali loptu na polovini Crvene zvezde, sve dok nije jedan igrač gostiju oprobao svoj udarac koji je otišao preko gola. 

20:08

50' Opet preti Katai

Najopasniji igrač Zvezde na ovoj utakmici je Aleksandar Katai, sada je popularni Magiko ponovo oprobao svoj udarac, ali je lopta prošla pored stative. 

20:05

48' Vršac ima više kornera

Na startu drugog poluvremena fudbaleri gostiju su izveli svoj šesti korner. Njega je izveo Todorović, ali Žunić nije uspeo da dođe do lopte u kaznenom prostoru. 

19:48

Starsport

19:48

46' Izmene

Na startu drugog dela meča Vladan Milojević je napravio izmenu. U igri je sada Gelor Kanga koji je zamenio Srđana Mijailovića. 

19:42

45' Pokušaj Kataija

U smiraj prvog dela meča novi pokušaj je imao Aleksandar Katai, ali je sada za razliku od šestog minuta Nović uspeo da odbrani ovaj pokušaj legendarnog fudbalera crveno-belih. 

Posle ove šanse glavni sudija meča je odsvirao kraj prvog poluvremena. 

19:37

41' Šansa za Zvezdu

Prošao je Radojević po levoj strani, lopta je došla do Krasoa, uputio je udarac napadač domaćih lopta je pogodila Lazevskog koji je izblokirao Zvezdinog stranca. 

19:35

35' Mimović prodire

Prodor Ognjena Mimovića po levoj strani, došao je blizu desne stative, poslao loptu na penal, ali je tu bio Žunić koji je izbacio loptu ispred fudbalera domaćih. 

19:34

Gol Kataija

19:26

29' Nova šansa gostiju

Posle kornera sa leve strane u kaznenom prostoru je najviši bio Terzić, međutim njegov udarac je završio pored gola koji na ovom meču brani Popović. 

19:20

22' Vršac na suprotnoj polovini

Posle dužeg vremena su fudbaleri Vršca uspeli da prenesu loptu na polovinu Zvezde. Uspeo je Rikelme da pobegne na trenutak Milunoviću, ali ga je iskusni štoper stigao i onemogućio da loptu pošalje u srce kaznenog prostora. 

19:18

19' Šut Krasoa

Novi pokušaj fudbalera Crvene zvezde. Sada je u 19. minutu svoj udarac oprobao Kraso, koji je gađao bliži ugao gola Novića, ali se čuvar mreže Vršca istakao i odbranio ovaj šut Zvezdinog napadača. 

19:16

Starsport

19:14

15' Nova šansa

Posle kornera sa leve strane u šansi je bio Marko Stamenić koji je glavom loptu poslao pored leve stative. 

19:13

13' Korneri gostiju

Fudbaleri Vršca su u 13. minutu izveli dva uzastopna kornera, i to pokazuje da su oni na ovom meču došli da se nadigravaju sa Zvezdom i da nemaju nikakav pritisak. 

19:00

6' Katai pogađa

Od samog početka meča fudbaleri Crvene zvezde su krenuli da napadaju, a do gola su stigli posle samo pet minuta igre, kada je Aleksandar Katai pogodio mrežu Vršca. 

19:00

8' Inicijativa domaćih

Pritisak Crvene zvezde od starta utakmice. Zasad samo pokušaj Marka Stamenića sa distance, ali nije imao nikakvih problema Nović sa tom loptom.

18:46

Treći međusobni duel dva tima

Prva dva dobila je Zvezda.

Pre 11 godina u prijateljskom susretu je bilo 4:0, dok su Zvezda i Vršac prvi put igrali 1980. kada je bilo 5:1 za crveno-bele.

18:02

Sastavi

Crvena zvezda: Popović - Mimović, Dragović, Milunović, Radojević - Mijailović, Stamenić - Kraso, Šljivić, Katai - Sremčević

Vršac: Nović - Terzić, Dijuf, Stojković, Lazevski - Lainović, Milivojević, Čejić, Todorović, Žunić - Rikelme

18:01

18:00

Dobro došli u blog B92.sport

Zajedno ćemo pratiti meč četvrtfinala Kupa Srbije između Crvene zvezde i OFK Vršca.

Utakmica počinje u 19 časova.

Podeli:

Komentari 10

Pogledaj komentare Pošalji komentar

Komentari 10

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu