Nova vest
Košarka

Sreda, 27.09.2023.

15:11

Ataman: Odmah ćemo napraviti rezultate

Trener košarkaša Panatinaikosa Ergin Ataman izjavio je da zna da je grčki tim napravljen za rezultate koji se očekuju odmah.

Izvor: B92

Autor:B92

Ataman: Odmah ćemo napraviti rezultate
EPA-EFE/GEORGIA PANAGOPOULOU

"Da li mogu više od onoga što je PAO već napravio? Ne. Panatinaikos je uzeo šest evropskih titula, sa sjajnim trenerima i igračima. Posle previše godina odsustva sa F4 turnira i prošlogodišnjeg 17. mesta u Evroligi, veliki je izazov za sve da vratimo Panatinaikos na najveću scenu. To svi zaslužuju", istakao je Ataman za Jurohups.

Dodaje da se nada da će ekipa biti 100 odsto spremna da ispuni sve ciljeve.

"Niko neće da sedi i čeka nas da pokažemo nešto za godinu ili dve, pre svega ja. Ovaj tim smo pravili da rezultat napravimo odmah. Da, imamo dosta novih igrača, ali završili smo pripreme, igrali utakmice u predsezoni i imamo još nekoliko dana do početka Evrolige", izjavio je Ataman i dodao da njegov kolega Jorgos Barcokas treba da se zabrine, jer turski trener trenira "atinske zelene".

"On je jako dobar trener, jako ga poštuje, dobar mi je prijatelj. Verujem da će zauvek pamtiti kako je poražen od Efesa u polufinalu 2022, kada je Vasilije Micić pogodio onu trojku, a na sličan način je izgubio i prošlosezonsko finale od Reala. Da sam na njegovom mestu, bio bih nervozan da imam sebe za trenera protivničkog kluba. Barcokas treba da se zabrine", zaključio je turski stručnjak.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

6 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve