Nova vest
Košarka

Četvrtak, 11.05.2023.

08:30

Poraz koji će dugo da boli VIDEO

Košarkaši Partizana na srceparajući način su ostali bez plasmana na Fajnal-for Evrolige.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

U svom prvom nastupu u EL posle osam godina, crno-beli su samim plasmanom u Top 8 napravili sjajan rezultat.

Međutim, ostaje ogromna žal za F4 jer je velikan iz Humske 1 vodio 2-0 u seriji protiv Real Madrida i imao čak 18 poena prednosti u odlučujućem, petom meču.

Ali, loša defanzivna igra u završnici treće četvrtine, posebno u tranziciji nakon uspešnih napada, dala je krila rivalu, a demoralisala tim Željka Obradovića koji je već do kraja periodu ispustio dvocifrenu prednost, da bi na kraju izgubio 98:94.

"Sveukupno, utisak je da smo mi pomogli da izgubimo utakmicu. Čestitam Real Madridu, oni su veliki tim i veliki klub. I ova utakmica se završila na jednu loptu tim šutem Kevina Pantera. Moglo je da bude drugačije, to smo videli u prvoj, trećoj, četvrtoj i sada u ovoj petoj utakmici", rekao je trener Partizana Željko Obradović.

Junaci Reala bili su veterani Serhio Ljulj i pre svih Ćaćo Rodriges koji je 11 od svojih 19 poena ubacio u poslednjoj četvrtini.

Fajnal-for je na programu 19-21. maja u Kaunasu. Real će u polufinalu igrati "El klasiko" sa Barselonom.

U drugom će se sastati najbolji tim regularnog dela sezone Olimpijakos i debitant Monako, koji vodi naš trener Saša Obradović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

48 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve