Nova vest
Košarka

Četvrtak, 02.02.2023.

19:30

Zvezda se vratila posle -16, ali pala – četvrti poraz zaredom

Košarkaši Crvene zvezde poraženi su od Olimpije iz Milana rezultatom 74:68 u 23. kolu Evrolige.

Izvor: SN

Autor: SN

Zvezda se vratila posle -16, ali pala – četvrti poraz zaredom
Photo by Srdjan Stevanovic/Starsport.rs

Crvena zvezda je po četvrti put zaredom poražena u Evroligi i sada imaju skor 10 pobeda i 13 poraza.

Izabranici Duška Ivanovića su po drugi put ove sezone izgubili od Olimpije iz Milana koja je i dalje pri dnu tabele.

Najefikasniji je bio Ben Bentil sa 17 poena i 7 skokova, dok je dvocifren još bio Luka Vildosa sa 11 poena, a Petrušev je ubacio 9, dok su po 7 imali Mitrović i Dobrić i Nemanja Nedović je ubacio tek 4 uz 2 asistencije.

U redovima Olimpije, 15 poena je imao Bili Beron, 14 Devon Hol, 10 Brendon Dejvis, a po 8 Luvavu i Hajns, dok je 7 poena ubacio Johanes Vojtman.

Stefan Marković, Ognjen Dobrić, Stefan Lazarević, Ben Bentil, Filip Petrušev bila startna petorka što je bilo pomalo iznenađujuće i Zvezda čak nije loše ni počela rezultatski jer su poene postizali Petrušev i Dobrić, pa je bilo 6:6.

Ipak, Milano staje u zonu 2-3, a nakon prve trojke koju Beron pogađa preko Dobrića za 13:8, situacija počinje da se menja u njihovu korist i Zvezdin šut baš i ne radi najbolji posao.

Ognjen Kuzmić je bio retka svetla tačka, ali mu je bila neophodna podrška saigrača. Već na startu druge četvrtine se videlo da Zvezda polako gubi korak, beživotno su delovali i Vildosa i Nedović pa ih je Ivanović češće i menjao.

Već smo tada videli prvu dvocifrenu prednost kada je Hol pogodio uz faul za 34:22, pa Zvezda nije ni uspevala nešto ozbiljnije da pripreti, a Beronovm drugom trojkom u finišu poluvremena ide se na maksimalnih +16, da bi se na poluvreme otišlo sa 45:32 u korist Olimpije iz Milana.

U trećoj četvrtini je Bili Beron bio ključan igrač Olimpije iz Milana i pomogao im sa dve brze trojke da pobegnu na 50:36, da bismo videli odlične minute Luke Mitrovića koji posle dužeg vremena donosi jednocifreni zaostatak.

Ponovo su Nedović i Vildosa podbacili i njihov učinak je izostao, ali je Marković zato bio raspoložen i dirigovao serijom 7:0 na startu poslednje četvrtine koja je Zvezdu spustila na -6.

Od -16 do -6 je stigla crveno-bela ekipa, ali je posustala kada je bilo najvažnije. Ni trojka Dobrića ni Vildose ni odlična partija Ilića i Bentila nije mnogo pomogla, pa su posle drame u finišu izgubili četvrti put zaredom u Evroligi.

Prvo od Žalgirisa, pa od Partizana i onda od Virtusa i milanske Olimpije za 10:13, iako su imali pozitivan skor 10:9.

Duel Crvene zvezde i Olimpije Milano ste mogli da pratite UŽIVO putem našeg LIVE BLOGA.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

438 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Tenis

Miracolo

Za sve one koji nisu pratili protekle noći okršaj Novaka Đokovića i Luke Nardija u Kalifornijskoj pustinji desilo se – čudo!

Zoran Kecman

12:35

6 d