Nova vest
Košarka

Sreda, 16.09.2015.

14:20

Mesina za B92: Miloš duša tima, oduševljen Bogdanom

Etore Mesina u intervjuu za B92 govorio je o reprezentaciji Srbije, o Teodosiću, Bogdanoviću i Bjelici, o meču sa Češkom, kao i o duelu Francuska - Španija.

Izvor: Nina Kolundžija

Autor:Nina Kolundžija

Default images
Starsport

Italijanski stručnjak je u Lilu gde gleda završnicu Evropskog prvenstva.

"Miloš je igrač koji ima talenat, karakter i sposobnost da vodi tim, što je pokazao poslednjih nekoliko godina. Takođe mislim da je Bogdan Bogdanović neverovatno talentovan, tip igrača kakve volim“, rekao je Mesina.

Uz Teodosića, naš najbolji igrač na ovom šampionatu je Nemanja Bjelica, koji će od sledeće sezone igrati u NBA ligi za Minesota Timbervulvse.

"Ne znam da li će odmah imati ozbiljnu ulogu u timu kao što je imao u Fenerbahčeu ili kao što ima u reprezentaciji jer je NBA liga zahtevna, pre svega fizički. Raduje me što se odlučio za Ameriku i želim mu sreću, zaista“, izjavio je bivši trener CKSA.

Naša reprezentacija bez poraza je na ovom Evropskom prvenstvu i mnogi smatraju da je tim koji je do sada najviše pokazao.

"Srbija je izuzetno disciplinovana ekipa. Kada to kažem ne mislim na vojničku disciplinu, već košarkašku. Svako zna svoje mesto – onaj ko bi trebalo da šutira, šutira, ko treba da igra odbranu, to i radi, isto je sa skokom i svim ostalim segmentima igre. I upravo zbog činjenice da svako zna svoje mesto u timu, Srbiju je teško pobediti“, kaže Mesina.

Kakve su Vaše prognoze za utakmicu sa Češkom?

"Teško je očekivati da Srbija ne pobedi. Favoriti su i ako budu igrali na svom nivou, pobediće“, rekao je Mesina.

U prvom polufinalu Evrobasketa sastaće se Španija i Francuska u pravom klasiku.

"Mislim da će, kao i prethodne dve godine, to biti neizvestan meč. Španija je bez nekih važnih igrača, ali bez obzira na to, igra dobro, čvrsto i to je pokazala protiv Grčke. Igra na nešto manje koševa nego ranije, ali je u odbrani agresivna i čvrsta. Biće zanimljivo videti kako će se Francuska nositi sa bremenom favorita. Igraju pred 27.000 ljudi, to je velika pomoć“, kaže Mesina.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

30 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve