UEFA izabrala najbolji tim na EURO

Evropska kuća fudbala (UEFA) objavila je najbolji tim na Evropskom prvenstvu u svom izboru.

Izvor: MS

Utorak, 13.07.2021.

12:22

Default images

Iz šampionskog tima Italije izabrana su petorica igrača (Donaruma, Bonuči, Spinacola, Žoržinjo i Kjeza), a nema Đorđa Kjelinija, dok Englezi broje trojicu članova (Voker, Megvajer, Sterling).

Zanimljivo, u idealnom timu nema prvog strelca turnira Kristijana Ronalda sa pet golova, kao ni Patrika Šika, iako je isto toliko dao, pošto je umesto njih Romelu Lukaku.

Na golu je logično, najbolji igrač turnir Đanluđi Donaruma (Italija), a odbranu čine još Kajl Voker (Engleska), Leonardo Bonuči (Italija), Hari Megvajer (Engleska) i Leonardo Spinacola (Italija).

U veznom redu su Pjer-Emil Hojbjerg (Danska), Žoržinjo (Italija) i Pedri (Španija), dok su u napadu Federiko Kjeza (Italija), Rahim Sterling (Engleska) i Romelu Lukaku (Belgija).

Najbolji tim turnira birao je specijalni tehnički posmatrači, među kojima su velika poput Estebana Kambijasa, Fabija Kapela, Robija Kina, Dejvida Mojsa, Kozmina Kontre...

Idealni tim EURO: Donaruma Voker, Bonuči, Megvajer, Spinacola Žoržinjo, Pedri, Hojbjerg Sterling, Kjeza, Lukaku.

U prilogu imate i idealni tim specijalizovanog sajta "Sofascore".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

32 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: