Sautgejt: Razapnite mene

Selektor Engleske Garet Sautgejt rekao je da je on izabrao koji će igrači šutirati penale u finalu protiv Italija i da je sva odgovornost za poraz na njemu.

Izvor: B92

Ponedeljak, 12.07.2021.

08:25

Sautgejt: Razapnite mene
Foto: Profimedia/David Klein / Sportimage via PA Images

Fudbalska reprezentacija Engleske nije uspela da osvoji prvu veliku titulu posle 55 godina, pošto je u finalu Evropskog prvenstva na Vembliju izgubila od Italije posle penala.

"Sve je na meni. Ja sam kriv, razapnite mene. Odlučio sam se za izvođače penala na osnovu onog što smo radili na treningu. Pobeđivali smo zajedno kao tim, a što se penala tiče to je moj zadatak i u potpunosti je na meni", rekao je Sautgejt posle finala.

Sautgejt se odmah posle utakmice našao na udaru domaće javnosti zbog izbora izvođača penala, a posebno odluke da penal u petoj seriji šutira 19-godišnji Bukajo Saka.

"Saka je super dečko. Veoma je popularan u reprezentaciji. Imao je neverovatan turnir i postao je zvezda. I dalje će biti zvezda. I u finalu je igrao odlično. Moramo da mu damo podršku i da mu pomognemo"
, rekao je selektor Engleske.

Pored izbora Sake za poslednjeg izvođača, analiziraće se i odluka Sautgejta da šutiraju Markus Rašford i Džejdon Sančo koje je uveo u igru u 120. minutu.

"Imali smo dva izvođača jedanaesteraca koji su ušla u igru neposredno pre penala. Pratili smo ono što su radili sa svojim kubovima tokom dužeg vremenskog perioda i ono što su pokazali na treningu. To je proces koji nam je uspeo u Rusiji (na Svetskom prvenstvu) i u Ligi nacija, ali sada to baš nije uspelo"
, rekao je Sautgejt.

On je istakao da je njegova ekipa dala sve od sebe i da je atmosfera u svlačionici posle poraza bila bolna.

"Izuzetno smo razočarani, ali igrači su dali sve od sebe. Nijednog igrača ne mogu da optužim... Bilo mi je zadovoljstvo da sarađujem sa njima. U svlačionici je bilo veoma bolno...", rekao je Sautgejt.

"Morate da osetite razočaranje jer su prilike za osvajanje trofeja veoma retke. Ali, kada razmislite o onome što su uradili, trebalo bi da budu veoma ponosni na sebe"
, zaključio je Sautgejt.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

37 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

17 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: