Ponedeljak, 12.07.2021.

08:25

Sautgejt: Razapnite mene

Selektor Engleske Garet Sautgejt rekao je da je on izabrao koji će igrači šutirati penale u finalu protiv Italija i da je sva odgovornost za poraz na njemu.

Izvor: B92

Sautgejt: Razapnite mene IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

37 Komentari

Sortiraj po:

beli

pre 2 godine

(Oliver, 12. jul 2021 10:01)
Olivere u engleskoj reprezentaciji kao i u svim drugim svetskim reprezentacija postoje crni sportisti ali afroamerikanci postoje samo u USA reprezentaciji!

Bojan

pre 2 godine

Kad sam video koje igrace je odabrao da sutira, kazem ortaku ej ovo je kao da je na pauzi pre penala dobio ponudu koju nije smeo da odbije. Znaci ili ogroman cash ili ogromna pretnja. Naravno da je to glupost, ali bukvalno tako je delovalo. Moze svaki profesionalni klinac na treningu da zabije sto od sto penala, ali pritisak velike utakmice je ogroman. A klinci nisu otporni na tu vrstu pritiska, to dolazi s ISKUSTVOM.

Miljan

pre 2 godine

Osvojice oni iduci EURO. Opet treba sve utakmice da igraju u Londonu a svi ostali da putuju s kraja na kraj Evrope, od Lisabona do Moskve. Da se zabrani stranim navijacima ulazak u Englesku. Da se prventsvo prosiri na 40 ekipa i da u Engleskom kosturu budu ekipe kao Estonija, Srbija, Kipar. Reprezentacije koje im dolaze u gooste treba drzati u strogoj izolaciji zbog korone i ne dozvoliti im da treniraju niti da napustaju hotel do pocetka utakmice. Naravno, u VAR sobi da rade Englezi. Pa eto, mozda im se tada posreci! Iskreno, od velikih fudbalskih nacija Englezi su najvece kukavice i nesposobnjakovici. Mentalitet bogatih nadobudnih maminih sinova koji bi u kriticnim momentima da se sakriju pod kevinu suknju.

no name

pre 2 godine

Penale na na stranu to je lutrija, i najveci igraci sveta su masili u finalima.. a kamoli neki klinci .Sautgejt je napravio gresku sto Grilisa nije ranije uveo u igru .Da malo poveze igru .Jer su vecinom drugog poluvremena Kejn i Sterling poptpuno bili odseceni ..od svog veznog reda .mozda gresim al tako mi je delovalo.Mancini strasan posao odradio .Italija super ofanzivna ekipa potpuno drugcija od prethodnog perioda kad su samo cuvali rezultat.....

Vasko

pre 2 godine

Fakt je da je pogresio u taktici, u izboru igraca, u tome sto nije zamenio Sterlinga, Tripijea i Maunta i nije ubacio u drugom poluvremenu Rasforda, Sancha, Grilisa ... Ali je pokazao karakter da poraz preuzme na sebe, i na kraju nakon poraza odrzao im je govor, i to je bilo zaista dostojanstveno sa njihove strane i na tome svaka mu cast ...

Vedran

pre 2 godine

Osvojice Englezi svetsko. Glavu gore. Perfektno je postavio Sautgejt penale. Najbolje sutere na pocetku. Tako treba. To sto je Donaruma fenomenalan golman to je odlucilo. Cak je za malo Kejnov odlican penal dohvatio. Rasford je isto majstor. Cekali su jedan drugog do zadnje sekunde. Ne gleda u loptu dok sutira sto samo jos par igraca radi. Tako je Stoickov sutirao penale i nikad nije promasivao. Jednostavno se stativa isprecila. Bravo za Engleze. Odlican turnir.

robin hud

pre 2 godine

седам дефанзиваца, али словима седам дефанзиваца ...плус дао најнеискуснијем играчу да шутира пети пенал...сем украјине, нигде убедљиви нису били...а најлакша група и жреб...скоро све утакмице пред својом публиком...требао је да покида, али то је проблем данашњег фудбала, што се сви плаше да га играју..

Vladan R

pre 2 godine

Možemo da ih volimo ili ne volimo, ali Englezi su uz Italijane ostavila najbolji utisak, na ovom EP, i ne može se reci da nemaju odlucnu selekciju. Sa druge strane Sautgejt je i najveći krivac, za neuspeh i večeras i na SP. Da mogu kad im je to namera da dominiraju i igraju ofsnzivno pokazala su utakmice proto Ceske, Hrvatske u grupi gde su od početka napali brzo dali golove, i onda stali cuvajuci tih 1:0, odnosno prva poluvremena, sinoć u finalu protiv Italije, i posebno Hrvatske na SP, a onda u drugom se povukli prepustili inicijativa i na kraju izgubili. Izbor igraca za penale, je tek priča za sebe, uz dvojca nezagrejanih, da odlucujuci penal sutira igrac koji ni u klubu nije opcija za penal, a cesto ni starter.

СРБИЈА

pre 2 godine

Не, него ћемо момке од 20 година које уводиш у 120.минуту и дечка који треба да шутира 5.пенал

Pavle

pre 2 godine

Koji mentalni sklop pusta decka od 19 godina da mu puca zadnji penal u seriji? To nema nigde zato su i prosli kako su prosli. A druga stvar, ne moze igrac sa klupe da udje i sutira penal u takvom finalu, onda si ga trebao ubaciti bar na 15-20min da oseti igru pa da puca a ne ovako

Oliver

pre 2 godine

Dva belca su dala gol,Kejn i Megvajer i to savršeno, Kejn u malu mrežu,Megvajer u raslje,a tri afroamerikanca,Rasford,Sanco i Saka su promasili. Zar to moze biti koincidencija,zar to moze biti slucajnost? Svi znamo da nije,heheheh

Hm

pre 2 godine

............................................................................
Pored toga, ne znam ko je to i zašto proglasio Engleze za vrhunski tim? Mekgvajer, Stouns, Voker su dokazane kiksare. Filips ništa specijalno, ima u PL duplo boljih veznih od njega dosta. Rajs precenjen. Kejn ne može sam. Maunt indisponiran. Nema šampionskog "mesa" kod Engleza. Imali su oni i mnogo bolje generacije pa nisu uspevali. Bojim se da im je ovo maksimum.
(Mali Hijavata, 12. jul 2021 08:37)

Ali celo prvenstvo su odlicno igrali. I zaista su bili uz Italiju najbolji tim. E sad...ni meni nije jasna ovako kukavicka igra. Ni jedan ozbiljniji napad, ni jedna ozbiljnija akcija...branili se sa svim igracima, jos samo i klupa da je komplet stala pred gol..Cak i kada su Italijani izjednacili nista se nije promenilo. Licno, ocekivao sam utakmicu u kojoj ce Englezi da ginu, a Italijani da se brane, i to od pocetka do kraja...a ono...

Bas losa utakmica..Italijani mnogo bolji, ali samo do sesnaesterca, onda naidju na englesku bunkericu i stanu, vrte se u krug... I takva je bila cela utakmica. Kao da su i jedni i drugi isli na penale.

Милан

pre 2 godine

На еп у Енглеској 1996.,Саутгејт је промашио једанаестерац и Немачка је отишла у финале где је била боља од Чешке.Тад је био трагичар.Изгледа да га то прати и као селектора репрезентације.

Nego koga će?

pre 2 godine

Neće ti nikad oprostiti,kao što ti nisu oprostili, kad si ti promašio penal.Za penale se zna,nije to lutrija,nego smirena glava izvođača.Tvoj greh selektore je što nisi utakmicu dobio u regularnom delu.Ostaje ti samo, da koliko toliko muški podneseš razapinjanje.

pa ne znam bas

pre 2 godine

znam da niko nije navijao za Engleze ali stvarno su igrali prelep fudbal, uostalom kao i Italijani. Odavno finale nisu igrale dve ekipe koje igraju ubedljivo najlepse na prvenstvu. Na kraju penali, cista lutrija. Moze golman koji nikad ne sutira penale da pogodi svih pet a igrac koji godinama nije promasio da sutne 5m preko gola, nema pravila.
(aca, 12. jul 2021 08:58)

Za Italiju se slazem nikada u istoriji nisu igrali lepsi fudbal, ali zato Englezi nikada u istoriji nisu igrali ruzniji fudbal i za to je kriv upravo Sautgejt, imaju odlican tim a igraju jako slabo za svoj kvalitet!!!!

Srele_01

pre 2 godine

Loše si izabrao treneru. Igrače koji nisu odigrali 5min, teško da su dod8rnuli loptu kako treba, stavljaš da šutiraju penale. To se najčešće ispostavi kao veoma loše i tak8 je i bilo. Znao sam čim sam video da ulaze Rashford i Sancho. Msm da je to bila velika greška, iako su penali više sreća nego umeće.

Puh

pre 2 godine

Pa to sto ces izgovoriti nekoliko uobicajenih fraza, ne znaci da ces se oprati.
Prvo pitanje, da li si ti normalan covek?
Uvodis igrace koji loptu nisu pipnuli ni na ovom mecu, kao i na citavom turniru, da bi ti sutirali penele u najvaznijem mecu u istoriji?
A onda kao slag ja torti, dajes odlucujuci penal detetu koje ni srednju skolu jos nije zavrsilo.
Pa ne, ja jos uvek ne mogu da poverujem.
Sautgejt nije glup covek, naprotiv.
Nije ni los trener.
Nije ni los takticar.
Ali sta se njemu sinoc desilo, mislim da niko ne moze da objasni.

Mige

pre 2 godine

Englezi su dali maksimum, ali njihov maksimum nije šampionski. To je dobro sklopljen tim, vrhunski Hari Kejn, ali nerealno bi bilo da su pobedili jer ima boljih, ne samo u finalu. Maksimalno su iskoristili višak dana odmora (manjak putovanja), kao donekle i Italijani. Imaju dosta mladih i brzih igrača, ali nekako su sve nedovršeni... falio je Foden.

Sabre

pre 2 godine

Apsolutno se slazem. Prvo izbacis ubedljivo najboljeg igraca Rajsa, onda stavis gomilu nezagrejanih klinaca da sutiraju najbitnije penale. Ti si direktan krivac bez dileme, nema potrebe da glumis zrtvu.

NADA

pre 2 godine

Sautgejt nosi najvise teret ovog poraza.Pocev od izmene Maunta je zamenio Sakom i tako dalje.Gledao je kako igraju u svojim klubovima?Bolje da je gledao Gvardiolu Tuhela pa da nesto nauci.Imati selu ekipu vrhunskih fudbalera sa klupom koja je isto toliko jaka i izgubiti je vise od poraza.Sreca za emgleze je da imaju mlad tim i da i u narednom takmicanju mogu da ostvare velik rezultat.Naravno uz novog mnogo pametnijeg trenera.

masnofljust

pre 2 godine

Juce je najveca krivica bila njegova, ne samo za penale nego za celu utakmicu. Lose izabrana taktika posle prvog gola, guranje Sterlinga koji jednostavno nije taj nivo potreban za titulu, stalno kombinovanje igraca…

Arsenal fan

pre 2 godine

E super si izabrao, dao si djeci koja nikad nisu izvodili penale da ti šutiraju odlučujuće penale. Gdje se sakrio Sterling, zašto on nije preuzeo odgovornost da šutira…

Bolton

pre 2 godine

Nisam raaista ali cinjenica je da tamnoputi igraci jako lose izvode kljucne jedanaesterce,milion je primera.
Od Pjera Boje,Anelke,Asamoa Djana.
Africke reprezentacije nikada nisu pobedile u penal serijama na SP.

Mali Hijavata

pre 2 godine

Kako mu je to uspelo u Rusiji? Ukoliko se dobro sećam, finale je igrala Hrvatska a ne oni.
Ovaj čovek je težak diletant. Ne samo zbog izbora igrača za penale, tu krivicu dele i Rašford i Sančo, jer onako šarlatanski izvoditi penale u jednom finalu više je nego pokazatelj amaterskog mentaliteta.
Sautgejt je najviše kriv što Englezi nemaju igru. Nisu uspeli da izvedu ni jedan jedini kontranapad za 120 minuta. Napadali su glupo, bez ideje, praktično ni jednu šansu nisu imali a Kjelini i Bonući su duplo sporiji od engleskih napadača. Loptu iznosi Mekgvajer, sreća njihova pa Italija nema neke klasne napadače i ne može da igra presing kao Francuzi, inače bi popili bar tri komada. Takodje, zbog čega se branio u drugom poluvremenu, to nikome nije jasno. Mogli su rutinski da daju još jedan gol i privedu utakmicu kraju. Italija ništa specijalno nije pokazala. U Kataru im je četvrtfinale maksimum.
Sterling igra celu utakmicu a ubedljivo je najgluplji igrač u timu, dokazani luzer u svim važnim utakmicama i za klub i za reprezentaciju.
Pored toga, ne znam ko je to i zašto proglasio Engleze za vrhunski tim? Mekgvajer, Stouns, Voker su dokazane kiksare. Filips ništa specijalno, ima u PL duplo boljih veznih od njega dosta. Rajs precenjen. Kejn ne može sam. Maunt indisponiran. Nema šampionskog "mesa" kod Engleza. Imali su oni i mnogo mnogo bolje generacije pa nisu uspevali. Bojim se da im je ovo maksimum.

aca

pre 2 godine

znam da niko nije navijao za Engleze ali stvarno su igrali prelep fudbal, uostalom kao i Italijani. Odavno finale nisu igrale dve ekipe koje igraju ubedljivo najlepse na prvenstvu. Na kraju penali, cista lutrija. Moze golman koji nikad ne sutira penale da pogodi svih pet a igrac koji godinama nije promasio da sutne 5m preko gola, nema pravila.

Randy Marsh

pre 2 godine

Uveo igrače u 120.minutu koji nisu ni stigli da pipnu loptu niti da bar malo osete meč.
Plus detetu dao odlučujući šut.
Neoprostive greške.

Randy Marsh

pre 2 godine

Uveo igrače u 120.minutu koji nisu ni stigli da pipnu loptu niti da bar malo osete meč.
Plus detetu dao odlučujući šut.
Neoprostive greške.

Arsenal fan

pre 2 godine

E super si izabrao, dao si djeci koja nikad nisu izvodili penale da ti šutiraju odlučujuće penale. Gdje se sakrio Sterling, zašto on nije preuzeo odgovornost da šutira…

Mali Hijavata

pre 2 godine

Kako mu je to uspelo u Rusiji? Ukoliko se dobro sećam, finale je igrala Hrvatska a ne oni.
Ovaj čovek je težak diletant. Ne samo zbog izbora igrača za penale, tu krivicu dele i Rašford i Sančo, jer onako šarlatanski izvoditi penale u jednom finalu više je nego pokazatelj amaterskog mentaliteta.
Sautgejt je najviše kriv što Englezi nemaju igru. Nisu uspeli da izvedu ni jedan jedini kontranapad za 120 minuta. Napadali su glupo, bez ideje, praktično ni jednu šansu nisu imali a Kjelini i Bonući su duplo sporiji od engleskih napadača. Loptu iznosi Mekgvajer, sreća njihova pa Italija nema neke klasne napadače i ne može da igra presing kao Francuzi, inače bi popili bar tri komada. Takodje, zbog čega se branio u drugom poluvremenu, to nikome nije jasno. Mogli su rutinski da daju još jedan gol i privedu utakmicu kraju. Italija ništa specijalno nije pokazala. U Kataru im je četvrtfinale maksimum.
Sterling igra celu utakmicu a ubedljivo je najgluplji igrač u timu, dokazani luzer u svim važnim utakmicama i za klub i za reprezentaciju.
Pored toga, ne znam ko je to i zašto proglasio Engleze za vrhunski tim? Mekgvajer, Stouns, Voker su dokazane kiksare. Filips ništa specijalno, ima u PL duplo boljih veznih od njega dosta. Rajs precenjen. Kejn ne može sam. Maunt indisponiran. Nema šampionskog "mesa" kod Engleza. Imali su oni i mnogo mnogo bolje generacije pa nisu uspevali. Bojim se da im je ovo maksimum.

masnofljust

pre 2 godine

Juce je najveca krivica bila njegova, ne samo za penale nego za celu utakmicu. Lose izabrana taktika posle prvog gola, guranje Sterlinga koji jednostavno nije taj nivo potreban za titulu, stalno kombinovanje igraca…

Bolton

pre 2 godine

Nisam raaista ali cinjenica je da tamnoputi igraci jako lose izvode kljucne jedanaesterce,milion je primera.
Od Pjera Boje,Anelke,Asamoa Djana.
Africke reprezentacije nikada nisu pobedile u penal serijama na SP.

robin hud

pre 2 godine

седам дефанзиваца, али словима седам дефанзиваца ...плус дао најнеискуснијем играчу да шутира пети пенал...сем украјине, нигде убедљиви нису били...а најлакша група и жреб...скоро све утакмице пред својом публиком...требао је да покида, али то је проблем данашњег фудбала, што се сви плаше да га играју..

Милан

pre 2 godine

На еп у Енглеској 1996.,Саутгејт је промашио једанаестерац и Немачка је отишла у финале где је била боља од Чешке.Тад је био трагичар.Изгледа да га то прати и као селектора репрезентације.

Puh

pre 2 godine

Pa to sto ces izgovoriti nekoliko uobicajenih fraza, ne znaci da ces se oprati.
Prvo pitanje, da li si ti normalan covek?
Uvodis igrace koji loptu nisu pipnuli ni na ovom mecu, kao i na citavom turniru, da bi ti sutirali penele u najvaznijem mecu u istoriji?
A onda kao slag ja torti, dajes odlucujuci penal detetu koje ni srednju skolu jos nije zavrsilo.
Pa ne, ja jos uvek ne mogu da poverujem.
Sautgejt nije glup covek, naprotiv.
Nije ni los trener.
Nije ni los takticar.
Ali sta se njemu sinoc desilo, mislim da niko ne moze da objasni.

Pavle

pre 2 godine

Koji mentalni sklop pusta decka od 19 godina da mu puca zadnji penal u seriji? To nema nigde zato su i prosli kako su prosli. A druga stvar, ne moze igrac sa klupe da udje i sutira penal u takvom finalu, onda si ga trebao ubaciti bar na 15-20min da oseti igru pa da puca a ne ovako

no name

pre 2 godine

Penale na na stranu to je lutrija, i najveci igraci sveta su masili u finalima.. a kamoli neki klinci .Sautgejt je napravio gresku sto Grilisa nije ranije uveo u igru .Da malo poveze igru .Jer su vecinom drugog poluvremena Kejn i Sterling poptpuno bili odseceni ..od svog veznog reda .mozda gresim al tako mi je delovalo.Mancini strasan posao odradio .Italija super ofanzivna ekipa potpuno drugcija od prethodnog perioda kad su samo cuvali rezultat.....

Vasko

pre 2 godine

Fakt je da je pogresio u taktici, u izboru igraca, u tome sto nije zamenio Sterlinga, Tripijea i Maunta i nije ubacio u drugom poluvremenu Rasforda, Sancha, Grilisa ... Ali je pokazao karakter da poraz preuzme na sebe, i na kraju nakon poraza odrzao im je govor, i to je bilo zaista dostojanstveno sa njihove strane i na tome svaka mu cast ...

Sabre

pre 2 godine

Apsolutno se slazem. Prvo izbacis ubedljivo najboljeg igraca Rajsa, onda stavis gomilu nezagrejanih klinaca da sutiraju najbitnije penale. Ti si direktan krivac bez dileme, nema potrebe da glumis zrtvu.

Oliver

pre 2 godine

Dva belca su dala gol,Kejn i Megvajer i to savršeno, Kejn u malu mrežu,Megvajer u raslje,a tri afroamerikanca,Rasford,Sanco i Saka su promasili. Zar to moze biti koincidencija,zar to moze biti slucajnost? Svi znamo da nije,heheheh

Hm

pre 2 godine

............................................................................
Pored toga, ne znam ko je to i zašto proglasio Engleze za vrhunski tim? Mekgvajer, Stouns, Voker su dokazane kiksare. Filips ništa specijalno, ima u PL duplo boljih veznih od njega dosta. Rajs precenjen. Kejn ne može sam. Maunt indisponiran. Nema šampionskog "mesa" kod Engleza. Imali su oni i mnogo bolje generacije pa nisu uspevali. Bojim se da im je ovo maksimum.
(Mali Hijavata, 12. jul 2021 08:37)

Ali celo prvenstvo su odlicno igrali. I zaista su bili uz Italiju najbolji tim. E sad...ni meni nije jasna ovako kukavicka igra. Ni jedan ozbiljniji napad, ni jedna ozbiljnija akcija...branili se sa svim igracima, jos samo i klupa da je komplet stala pred gol..Cak i kada su Italijani izjednacili nista se nije promenilo. Licno, ocekivao sam utakmicu u kojoj ce Englezi da ginu, a Italijani da se brane, i to od pocetka do kraja...a ono...

Bas losa utakmica..Italijani mnogo bolji, ali samo do sesnaesterca, onda naidju na englesku bunkericu i stanu, vrte se u krug... I takva je bila cela utakmica. Kao da su i jedni i drugi isli na penale.

pa ne znam bas

pre 2 godine

znam da niko nije navijao za Engleze ali stvarno su igrali prelep fudbal, uostalom kao i Italijani. Odavno finale nisu igrale dve ekipe koje igraju ubedljivo najlepse na prvenstvu. Na kraju penali, cista lutrija. Moze golman koji nikad ne sutira penale da pogodi svih pet a igrac koji godinama nije promasio da sutne 5m preko gola, nema pravila.
(aca, 12. jul 2021 08:58)

Za Italiju se slazem nikada u istoriji nisu igrali lepsi fudbal, ali zato Englezi nikada u istoriji nisu igrali ruzniji fudbal i za to je kriv upravo Sautgejt, imaju odlican tim a igraju jako slabo za svoj kvalitet!!!!

aca

pre 2 godine

znam da niko nije navijao za Engleze ali stvarno su igrali prelep fudbal, uostalom kao i Italijani. Odavno finale nisu igrale dve ekipe koje igraju ubedljivo najlepse na prvenstvu. Na kraju penali, cista lutrija. Moze golman koji nikad ne sutira penale da pogodi svih pet a igrac koji godinama nije promasio da sutne 5m preko gola, nema pravila.

СРБИЈА

pre 2 godine

Не, него ћемо момке од 20 година које уводиш у 120.минуту и дечка који треба да шутира 5.пенал

Nego koga će?

pre 2 godine

Neće ti nikad oprostiti,kao što ti nisu oprostili, kad si ti promašio penal.Za penale se zna,nije to lutrija,nego smirena glava izvođača.Tvoj greh selektore je što nisi utakmicu dobio u regularnom delu.Ostaje ti samo, da koliko toliko muški podneseš razapinjanje.

Vladan R

pre 2 godine

Možemo da ih volimo ili ne volimo, ali Englezi su uz Italijane ostavila najbolji utisak, na ovom EP, i ne može se reci da nemaju odlucnu selekciju. Sa druge strane Sautgejt je i najveći krivac, za neuspeh i večeras i na SP. Da mogu kad im je to namera da dominiraju i igraju ofsnzivno pokazala su utakmice proto Ceske, Hrvatske u grupi gde su od početka napali brzo dali golove, i onda stali cuvajuci tih 1:0, odnosno prva poluvremena, sinoć u finalu protiv Italije, i posebno Hrvatske na SP, a onda u drugom se povukli prepustili inicijativa i na kraju izgubili. Izbor igraca za penale, je tek priča za sebe, uz dvojca nezagrejanih, da odlucujuci penal sutira igrac koji ni u klubu nije opcija za penal, a cesto ni starter.

Vedran

pre 2 godine

Osvojice Englezi svetsko. Glavu gore. Perfektno je postavio Sautgejt penale. Najbolje sutere na pocetku. Tako treba. To sto je Donaruma fenomenalan golman to je odlucilo. Cak je za malo Kejnov odlican penal dohvatio. Rasford je isto majstor. Cekali su jedan drugog do zadnje sekunde. Ne gleda u loptu dok sutira sto samo jos par igraca radi. Tako je Stoickov sutirao penale i nikad nije promasivao. Jednostavno se stativa isprecila. Bravo za Engleze. Odlican turnir.

Mige

pre 2 godine

Englezi su dali maksimum, ali njihov maksimum nije šampionski. To je dobro sklopljen tim, vrhunski Hari Kejn, ali nerealno bi bilo da su pobedili jer ima boljih, ne samo u finalu. Maksimalno su iskoristili višak dana odmora (manjak putovanja), kao donekle i Italijani. Imaju dosta mladih i brzih igrača, ali nekako su sve nedovršeni... falio je Foden.

Miljan

pre 2 godine

Osvojice oni iduci EURO. Opet treba sve utakmice da igraju u Londonu a svi ostali da putuju s kraja na kraj Evrope, od Lisabona do Moskve. Da se zabrani stranim navijacima ulazak u Englesku. Da se prventsvo prosiri na 40 ekipa i da u Engleskom kosturu budu ekipe kao Estonija, Srbija, Kipar. Reprezentacije koje im dolaze u gooste treba drzati u strogoj izolaciji zbog korone i ne dozvoliti im da treniraju niti da napustaju hotel do pocetka utakmice. Naravno, u VAR sobi da rade Englezi. Pa eto, mozda im se tada posreci! Iskreno, od velikih fudbalskih nacija Englezi su najvece kukavice i nesposobnjakovici. Mentalitet bogatih nadobudnih maminih sinova koji bi u kriticnim momentima da se sakriju pod kevinu suknju.

NADA

pre 2 godine

Sautgejt nosi najvise teret ovog poraza.Pocev od izmene Maunta je zamenio Sakom i tako dalje.Gledao je kako igraju u svojim klubovima?Bolje da je gledao Gvardiolu Tuhela pa da nesto nauci.Imati selu ekipu vrhunskih fudbalera sa klupom koja je isto toliko jaka i izgubiti je vise od poraza.Sreca za emgleze je da imaju mlad tim i da i u narednom takmicanju mogu da ostvare velik rezultat.Naravno uz novog mnogo pametnijeg trenera.

Bojan

pre 2 godine

Kad sam video koje igrace je odabrao da sutira, kazem ortaku ej ovo je kao da je na pauzi pre penala dobio ponudu koju nije smeo da odbije. Znaci ili ogroman cash ili ogromna pretnja. Naravno da je to glupost, ali bukvalno tako je delovalo. Moze svaki profesionalni klinac na treningu da zabije sto od sto penala, ali pritisak velike utakmice je ogroman. A klinci nisu otporni na tu vrstu pritiska, to dolazi s ISKUSTVOM.

Srele_01

pre 2 godine

Loše si izabrao treneru. Igrače koji nisu odigrali 5min, teško da su dod8rnuli loptu kako treba, stavljaš da šutiraju penale. To se najčešće ispostavi kao veoma loše i tak8 je i bilo. Znao sam čim sam video da ulaze Rashford i Sancho. Msm da je to bila velika greška, iako su penali više sreća nego umeće.

beli

pre 2 godine

(Oliver, 12. jul 2021 10:01)
Olivere u engleskoj reprezentaciji kao i u svim drugim svetskim reprezentacija postoje crni sportisti ali afroamerikanci postoje samo u USA reprezentaciji!

Bolton

pre 2 godine

Nisam raaista ali cinjenica je da tamnoputi igraci jako lose izvode kljucne jedanaesterce,milion je primera.
Od Pjera Boje,Anelke,Asamoa Djana.
Africke reprezentacije nikada nisu pobedile u penal serijama na SP.

aca

pre 2 godine

znam da niko nije navijao za Engleze ali stvarno su igrali prelep fudbal, uostalom kao i Italijani. Odavno finale nisu igrale dve ekipe koje igraju ubedljivo najlepse na prvenstvu. Na kraju penali, cista lutrija. Moze golman koji nikad ne sutira penale da pogodi svih pet a igrac koji godinama nije promasio da sutne 5m preko gola, nema pravila.

Mali Hijavata

pre 2 godine

Kako mu je to uspelo u Rusiji? Ukoliko se dobro sećam, finale je igrala Hrvatska a ne oni.
Ovaj čovek je težak diletant. Ne samo zbog izbora igrača za penale, tu krivicu dele i Rašford i Sančo, jer onako šarlatanski izvoditi penale u jednom finalu više je nego pokazatelj amaterskog mentaliteta.
Sautgejt je najviše kriv što Englezi nemaju igru. Nisu uspeli da izvedu ni jedan jedini kontranapad za 120 minuta. Napadali su glupo, bez ideje, praktično ni jednu šansu nisu imali a Kjelini i Bonući su duplo sporiji od engleskih napadača. Loptu iznosi Mekgvajer, sreća njihova pa Italija nema neke klasne napadače i ne može da igra presing kao Francuzi, inače bi popili bar tri komada. Takodje, zbog čega se branio u drugom poluvremenu, to nikome nije jasno. Mogli su rutinski da daju još jedan gol i privedu utakmicu kraju. Italija ništa specijalno nije pokazala. U Kataru im je četvrtfinale maksimum.
Sterling igra celu utakmicu a ubedljivo je najgluplji igrač u timu, dokazani luzer u svim važnim utakmicama i za klub i za reprezentaciju.
Pored toga, ne znam ko je to i zašto proglasio Engleze za vrhunski tim? Mekgvajer, Stouns, Voker su dokazane kiksare. Filips ništa specijalno, ima u PL duplo boljih veznih od njega dosta. Rajs precenjen. Kejn ne može sam. Maunt indisponiran. Nema šampionskog "mesa" kod Engleza. Imali su oni i mnogo mnogo bolje generacije pa nisu uspevali. Bojim se da im je ovo maksimum.

Oliver

pre 2 godine

Dva belca su dala gol,Kejn i Megvajer i to savršeno, Kejn u malu mrežu,Megvajer u raslje,a tri afroamerikanca,Rasford,Sanco i Saka su promasili. Zar to moze biti koincidencija,zar to moze biti slucajnost? Svi znamo da nije,heheheh

Vedran

pre 2 godine

Osvojice Englezi svetsko. Glavu gore. Perfektno je postavio Sautgejt penale. Najbolje sutere na pocetku. Tako treba. To sto je Donaruma fenomenalan golman to je odlucilo. Cak je za malo Kejnov odlican penal dohvatio. Rasford je isto majstor. Cekali su jedan drugog do zadnje sekunde. Ne gleda u loptu dok sutira sto samo jos par igraca radi. Tako je Stoickov sutirao penale i nikad nije promasivao. Jednostavno se stativa isprecila. Bravo za Engleze. Odlican turnir.

Vladan R

pre 2 godine

Možemo da ih volimo ili ne volimo, ali Englezi su uz Italijane ostavila najbolji utisak, na ovom EP, i ne može se reci da nemaju odlucnu selekciju. Sa druge strane Sautgejt je i najveći krivac, za neuspeh i večeras i na SP. Da mogu kad im je to namera da dominiraju i igraju ofsnzivno pokazala su utakmice proto Ceske, Hrvatske u grupi gde su od početka napali brzo dali golove, i onda stali cuvajuci tih 1:0, odnosno prva poluvremena, sinoć u finalu protiv Italije, i posebno Hrvatske na SP, a onda u drugom se povukli prepustili inicijativa i na kraju izgubili. Izbor igraca za penale, je tek priča za sebe, uz dvojca nezagrejanih, da odlucujuci penal sutira igrac koji ni u klubu nije opcija za penal, a cesto ni starter.

Arsenal fan

pre 2 godine

E super si izabrao, dao si djeci koja nikad nisu izvodili penale da ti šutiraju odlučujuće penale. Gdje se sakrio Sterling, zašto on nije preuzeo odgovornost da šutira…

Randy Marsh

pre 2 godine

Uveo igrače u 120.minutu koji nisu ni stigli da pipnu loptu niti da bar malo osete meč.
Plus detetu dao odlučujući šut.
Neoprostive greške.

Srele_01

pre 2 godine

Loše si izabrao treneru. Igrače koji nisu odigrali 5min, teško da su dod8rnuli loptu kako treba, stavljaš da šutiraju penale. To se najčešće ispostavi kao veoma loše i tak8 je i bilo. Znao sam čim sam video da ulaze Rashford i Sancho. Msm da je to bila velika greška, iako su penali više sreća nego umeće.

masnofljust

pre 2 godine

Juce je najveca krivica bila njegova, ne samo za penale nego za celu utakmicu. Lose izabrana taktika posle prvog gola, guranje Sterlinga koji jednostavno nije taj nivo potreban za titulu, stalno kombinovanje igraca…

pa ne znam bas

pre 2 godine

znam da niko nije navijao za Engleze ali stvarno su igrali prelep fudbal, uostalom kao i Italijani. Odavno finale nisu igrale dve ekipe koje igraju ubedljivo najlepse na prvenstvu. Na kraju penali, cista lutrija. Moze golman koji nikad ne sutira penale da pogodi svih pet a igrac koji godinama nije promasio da sutne 5m preko gola, nema pravila.
(aca, 12. jul 2021 08:58)

Za Italiju se slazem nikada u istoriji nisu igrali lepsi fudbal, ali zato Englezi nikada u istoriji nisu igrali ruzniji fudbal i za to je kriv upravo Sautgejt, imaju odlican tim a igraju jako slabo za svoj kvalitet!!!!

Miljan

pre 2 godine

Osvojice oni iduci EURO. Opet treba sve utakmice da igraju u Londonu a svi ostali da putuju s kraja na kraj Evrope, od Lisabona do Moskve. Da se zabrani stranim navijacima ulazak u Englesku. Da se prventsvo prosiri na 40 ekipa i da u Engleskom kosturu budu ekipe kao Estonija, Srbija, Kipar. Reprezentacije koje im dolaze u gooste treba drzati u strogoj izolaciji zbog korone i ne dozvoliti im da treniraju niti da napustaju hotel do pocetka utakmice. Naravno, u VAR sobi da rade Englezi. Pa eto, mozda im se tada posreci! Iskreno, od velikih fudbalskih nacija Englezi su najvece kukavice i nesposobnjakovici. Mentalitet bogatih nadobudnih maminih sinova koji bi u kriticnim momentima da se sakriju pod kevinu suknju.

Pavle

pre 2 godine

Koji mentalni sklop pusta decka od 19 godina da mu puca zadnji penal u seriji? To nema nigde zato su i prosli kako su prosli. A druga stvar, ne moze igrac sa klupe da udje i sutira penal u takvom finalu, onda si ga trebao ubaciti bar na 15-20min da oseti igru pa da puca a ne ovako

robin hud

pre 2 godine

седам дефанзиваца, али словима седам дефанзиваца ...плус дао најнеискуснијем играчу да шутира пети пенал...сем украјине, нигде убедљиви нису били...а најлакша група и жреб...скоро све утакмице пред својом публиком...требао је да покида, али то је проблем данашњег фудбала, што се сви плаше да га играју..

no name

pre 2 godine

Penale na na stranu to je lutrija, i najveci igraci sveta su masili u finalima.. a kamoli neki klinci .Sautgejt je napravio gresku sto Grilisa nije ranije uveo u igru .Da malo poveze igru .Jer su vecinom drugog poluvremena Kejn i Sterling poptpuno bili odseceni ..od svog veznog reda .mozda gresim al tako mi je delovalo.Mancini strasan posao odradio .Italija super ofanzivna ekipa potpuno drugcija od prethodnog perioda kad su samo cuvali rezultat.....

NADA

pre 2 godine

Sautgejt nosi najvise teret ovog poraza.Pocev od izmene Maunta je zamenio Sakom i tako dalje.Gledao je kako igraju u svojim klubovima?Bolje da je gledao Gvardiolu Tuhela pa da nesto nauci.Imati selu ekipu vrhunskih fudbalera sa klupom koja je isto toliko jaka i izgubiti je vise od poraza.Sreca za emgleze je da imaju mlad tim i da i u narednom takmicanju mogu da ostvare velik rezultat.Naravno uz novog mnogo pametnijeg trenera.

Mige

pre 2 godine

Englezi su dali maksimum, ali njihov maksimum nije šampionski. To je dobro sklopljen tim, vrhunski Hari Kejn, ali nerealno bi bilo da su pobedili jer ima boljih, ne samo u finalu. Maksimalno su iskoristili višak dana odmora (manjak putovanja), kao donekle i Italijani. Imaju dosta mladih i brzih igrača, ali nekako su sve nedovršeni... falio je Foden.

Vasko

pre 2 godine

Fakt je da je pogresio u taktici, u izboru igraca, u tome sto nije zamenio Sterlinga, Tripijea i Maunta i nije ubacio u drugom poluvremenu Rasforda, Sancha, Grilisa ... Ali je pokazao karakter da poraz preuzme na sebe, i na kraju nakon poraza odrzao im je govor, i to je bilo zaista dostojanstveno sa njihove strane i na tome svaka mu cast ...

Hm

pre 2 godine

............................................................................
Pored toga, ne znam ko je to i zašto proglasio Engleze za vrhunski tim? Mekgvajer, Stouns, Voker su dokazane kiksare. Filips ništa specijalno, ima u PL duplo boljih veznih od njega dosta. Rajs precenjen. Kejn ne može sam. Maunt indisponiran. Nema šampionskog "mesa" kod Engleza. Imali su oni i mnogo bolje generacije pa nisu uspevali. Bojim se da im je ovo maksimum.
(Mali Hijavata, 12. jul 2021 08:37)

Ali celo prvenstvo su odlicno igrali. I zaista su bili uz Italiju najbolji tim. E sad...ni meni nije jasna ovako kukavicka igra. Ni jedan ozbiljniji napad, ni jedna ozbiljnija akcija...branili se sa svim igracima, jos samo i klupa da je komplet stala pred gol..Cak i kada su Italijani izjednacili nista se nije promenilo. Licno, ocekivao sam utakmicu u kojoj ce Englezi da ginu, a Italijani da se brane, i to od pocetka do kraja...a ono...

Bas losa utakmica..Italijani mnogo bolji, ali samo do sesnaesterca, onda naidju na englesku bunkericu i stanu, vrte se u krug... I takva je bila cela utakmica. Kao da su i jedni i drugi isli na penale.

Милан

pre 2 godine

На еп у Енглеској 1996.,Саутгејт је промашио једанаестерац и Немачка је отишла у финале где је била боља од Чешке.Тад је био трагичар.Изгледа да га то прати и као селектора репрезентације.

Puh

pre 2 godine

Pa to sto ces izgovoriti nekoliko uobicajenih fraza, ne znaci da ces se oprati.
Prvo pitanje, da li si ti normalan covek?
Uvodis igrace koji loptu nisu pipnuli ni na ovom mecu, kao i na citavom turniru, da bi ti sutirali penele u najvaznijem mecu u istoriji?
A onda kao slag ja torti, dajes odlucujuci penal detetu koje ni srednju skolu jos nije zavrsilo.
Pa ne, ja jos uvek ne mogu da poverujem.
Sautgejt nije glup covek, naprotiv.
Nije ni los trener.
Nije ni los takticar.
Ali sta se njemu sinoc desilo, mislim da niko ne moze da objasni.

Nego koga će?

pre 2 godine

Neće ti nikad oprostiti,kao što ti nisu oprostili, kad si ti promašio penal.Za penale se zna,nije to lutrija,nego smirena glava izvođača.Tvoj greh selektore je što nisi utakmicu dobio u regularnom delu.Ostaje ti samo, da koliko toliko muški podneseš razapinjanje.

Sabre

pre 2 godine

Apsolutno se slazem. Prvo izbacis ubedljivo najboljeg igraca Rajsa, onda stavis gomilu nezagrejanih klinaca da sutiraju najbitnije penale. Ti si direktan krivac bez dileme, nema potrebe da glumis zrtvu.

Bojan

pre 2 godine

Kad sam video koje igrace je odabrao da sutira, kazem ortaku ej ovo je kao da je na pauzi pre penala dobio ponudu koju nije smeo da odbije. Znaci ili ogroman cash ili ogromna pretnja. Naravno da je to glupost, ali bukvalno tako je delovalo. Moze svaki profesionalni klinac na treningu da zabije sto od sto penala, ali pritisak velike utakmice je ogroman. A klinci nisu otporni na tu vrstu pritiska, to dolazi s ISKUSTVOM.

СРБИЈА

pre 2 godine

Не, него ћемо момке од 20 година које уводиш у 120.минуту и дечка који треба да шутира 5.пенал

beli

pre 2 godine

(Oliver, 12. jul 2021 10:01)
Olivere u engleskoj reprezentaciji kao i u svim drugim svetskim reprezentacija postoje crni sportisti ali afroamerikanci postoje samo u USA reprezentaciji!