ĐN

Dan IX: Buđenje Belgije, prštaće u derbiju

Drugi krug utakmica na Evropskom prvenstvu polako ulazi u finiš i sada svaki kiks favorite može skupo da košta.

Komentari 15
Photo by Dennis Grombkowski/Getty Images
Photo by Dennis Grombkowski/Getty Images

U subotu nas očekuje nekoliko zanimljivih mečeva – svi će želeti da vide mogu li Islanđani da nastave san, da li će Mađari obezbediti osminu finala i kao će Kristijano Ronaldo regaovati posle katastrofalnog nastupa na startu.

Posle okruglo nedelju dana mučenja, u petak smo pogodili sva tri para – kolega Kovačević je tipovao na favorite i nije se prevario.

Sada je red na mene da pokušam da uradim isto.

15.00 Belgija – Republika Irska

Belgijanci su na Evropsko prvenstvo došli kao reprezentacija od koje se očekivalo da se bori za titulu, ali mnogi u to sumnjaju posle poraza na startu od Italije. Azar, De Brujne i drugovi odigralo su slabo protiv Italijana i sada nemaju pravo na kiks. U drugoj utakmici igraće protiv Irske koja je parirala Švedskoj i uspela da izvuče bod. Izabranici Marka Vilmotsa važe za favorite pred duel u Bordou i sada se od njih očekuje da pruže igru na koju su nas navikli u prethodnih godinu dana. Irci će nastojati da osujete napade protivnika, ali pitanje je koliko mogu da izdrže.

Predlog: 1&2+ (Pobeda Belgije u utakmici u kojoj će biti viđena dva ili više gola) – kvota 2.50.

18.00 Island – Mađarska

Selekcija Islanda pobrala je simpatije svih neutralnih gledalaca Evropskog prvenstva herojskom predstavom protiv Portugala na premijeri. Islanđani su u duelu sa favorizovanim Portugalcima izvukli X i sada mogu da razmišljaju o plasmanu u sledeću fazu takmičenja. Mađari u drugo kolo ulaze u još boljem raspoloženju – iznenadili su Austriju u Bordou i osminu finala mogu da obezbede pre susreta sa Ronaldom i ekipom. Na ’Velodromu’ se očekuje tvrda utakmica dve približno izjednačene reprezentacije u kojoj će verovatno biti malo golova.

Predlog: X (Utakmica će biti završena nerešenim rezultatom) – kvota 3.00.

21.00 Portugal – Austrija

Malo ko je očekivao da će derbi Portugala i Austrije u drugom kolu biti označen maltene kao meč ’biti ili ne biti’ za oba sastava. Spomenuli smo već da su prvi remizirali sa Islandom, a drugi poraženi od Mađarske, pa je imperativ pobede jednak na obe strane. Napadi su svakako bolji delovi tima jer su odbrane pokazale poroznost, ali su i oni zakazali. Ovoga puta bi trebalo da bude drugačije, posebno kada znamo da će na terenu biti jedan od najboljih igrača na svetu – Kristijano Ronaldo.

Predlog: GG (Obe reprezentacije će postići barem po gol) – kvota 2.15.

*Ukupna kvota tiketa – 16.12

Nikola Đukić (NikolaDjukic43)

Tipovi