Specijalne mere u Moskvi

Izvor: B92

Četvrtak, 26.06.2008.

12:44

Default images

Moskovska policija preduzima vanredne mere kako bi sprečila eventualni incidenti tokom polufinalne utakmice Evropskog prvenstva u fudbalu između Rusije i Španije. Centar grada, gde se očekuje okupljanje navijača, biće zatvoren za saobraćaj, nekoliko sati pred početak meča, dok je vlasnicima automobila preporučeno da ne parkiraju automobile na glavnim ulicama.

Nakon pobede reprezentacije Rusije nad Holandijom (3:1) u četvrtfinalu, saobraćaj nije bio zatvoren, ali su oduševljeni navijači automobilima blokirali centar grada, što je izazvalo znatne teškoće u saobraćaju.

Pored toga, gradske vlasti du odlučile da na teritoriji cele Moskve potpuno zabrane prodaju žestokih alkoholnih pića i piva u staklenim flašama, još pre početka utakmice, pa sve do jutra.

Piće će moći da se popije u kafićima i barovima, ali, kako je saopšteno, policija je razgovarala sa njihovim vlasnicima kako bi se sprečili mogući incidenti.

"Bilo koji pokušaji destabilizacije javnog reda i mira će se oštro presecati", upozorila je gradska policija.

Ove mere uvedene su kako se ne bi ponovila situacija iz juna 2002. godine, kada su razjareni navijači nakon poraza ruske reprezentacije od Japana izazvali haos na Manježnom trgu, u samom centru grada.

Tada su razbijali izloge, prevrtali i palili automobile, a u sukobima sa policijom jedna osoba je poginula, a 72 su povređene. Od tada su gradske vlasti prestale da prenose fudbalske utakmice na velikim ekranima na glavnim trgovima.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

23 h

Podeli: