Aršavin: "Igraćemo našu igru"

Izvor: B92

Sreda, 25.06.2008.

21:33

Default images

Plasmanom u polufinale Evropskog prvenstva, reprezentacija Rusije ostvarila je najveći uspeh od raspada SSSR-a. Ključni igrač u usponu timu Gusa Hidinka bio je plejmejker Andrej Aršavin. As Zenita iz Sankt Petersburga propustio je zbog suspenzije prva dva meča Rusije, protiv Španije (1:4) i Grčke (1:0), a od povratka je postigao dva gola, uključujući i onaj kojim je zapečatio sudbinu Holanđana u četvrtfinalu, istakavši se kao glavni kretor atraktivne igre ruskog tima.

Pred polufinalni okršaj sa Španijom, Aršavin kaže da ne razmišlja o osveti, jer na prvom meču dva tima nije ni igrao, pa za njega taj duel nema nikakav značaj.

"Ovo je polufinale i odluku može da donese jedan pogrešan potez. Igraćemo našu igru, ne odbrambenu, već ofanzivnu. Ipak, ne zavisi sve od nas. Da vidimo kako će Španci igrati. Sigurno su naučili lekcije iz naših prethodnih utakmica i mogu da nam priprete iz kontanapada ukoliko mi odigramo suviše otvoreno", rekao je Aršavin.

"Ne smemo da ponovimo greške iz prvog meča. Ukoliko date i najmanju šansu igračima poput Vilje i Toresa oni će je iskoristiti. To su igrači koji lako rešavaju situacije jedan na jedan".

Aršavin je odličnim igrama u Austriji i Švajcarskoj izrastao u istinsku zvezdu šampionata, ruski mediji ne štede komplimente u veličanju zvezda Zenita, a interesovanje za 27-godišnjeg Aršavina već su pokazali pojedini vodeći evropski klubovi. On se zahvalio selektoru Gusu Hidinku što ga je ostavio u ekipi, iako na njega nije mogao da računa na prva dva meča, ali dodaje da je u karijeri igrao i bolje mečeve od ovih sa aktuelnog Evropskog prvenstva.

"Ja ne radim ništa neuobičajeno. Pružio sam mnogo ovakvih igara. Stvar je u tome da ovde igraju nacionalni timovi, pažnja javnosti na ovakvim takmičenjima je uvek veća, pa vaši potezi uvek imaju značajnije posledice", kaže Aršavin.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: