Rusija odmornija od ostalih ekipa

Izvor: AK

Ponedeljak, 23.06.2008.

15:54

Default images

Analitičari UEFA veruju da najveće iznenađenje Evropskog prvenstva - Rusija - ima prednost u odnosu na ostale polufinaliste, jer su njeni igrači odigrali pre šampionata samo pola sezone. Bivši škotski trener Endi Roksburg rekao je danas da su igrači Španije, Nemačke i Turske više psihički i fizički umorni posle četiri utakmice na šampionatu, jer je malo vremena prošlo od završetka sezona u njihovim državama. Sa druge strane, u Rusiji je do početka EP odigrano samo 11 utakmica državnog šampionata.

"Uvek je problem kada se svetsko ili evropsko prvenstvo igra posle duge i teške sezone. Teško je oporaviti igrače, čak teže psihički nego fizički", rekao je Roksburg.

Rusi su postigli dva gola u produžetku utakmice u subotu i pobedili Holandiju sa 3:1 u četvrtfinalu EP. Naredni meč igraće sa Španijom, koja je pobedila Italiju posle boljeg izvođenja penala.

"Činjenica da reprezentacija Rusije igra na sredini sezone mogla bi da bude prednost", rekao je Roksburg.

Rusija je izgubila prvu utakmicu na EP od Španije sa 1:4, ali je kasnije uspela da pobedi Grčku sa 1:0 i Švedsku sa 2:0.

"Oni igraju sve jače i jače. Selektor Rusije Gus Hidink zna šta radi. Rusija ima nekoliko odličnih fudbalera, sjajnog trenera i dobro je fizički pripremljena žbog čega deluje veoma snažno", rekao je Roksburg.

Samo jedan igrač iz dvadesettročlane ruske reprezentacije ne igra u domaćem šampionatu, koji je prekinut sredinom maja kako bi se ekipa pripremila za EP.

Hidink je vodio Holandiju i Južnu Koreju do polufinala svetskog prvenstva, a tvrdi da je šteta što Rusi ne igraju u najjačim ligama.

"Oni nemaju svake nedelje teške utakmice. Oni mogu da naprave greske i da ne budu kažnjeni. Zbog toga je veoma važno da smo tu", rekao je ranije Hidink.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

21 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Amerika ima poruku za Rusiju i Kinu

Zvaničnik Stejt departmenta u Birou za kontrolu naoružanja Pol Din pozvao je danas Kinu i Rusiju da objave deklaraciju po uzoru na SAD u kojoj se obavezuju da će o korišćenju nuklearnog naoružanja uvek odlučivati ljudi, a ne veštačka inteligencija (AI).

8:01

2.5.2024.

1 d

Podeli: