Sukob navijača u Beču

Izvor: Nina Kolundžija

Subota, 21.06.2008.

10:49

Default images

Četvrtfinalna utakmica Evropskog prvenstva u fudbalu između Hrvatske i Turske okončana je, kako se strahovalo, sukobima navijača u Beču. Prema policiji zbog nasilja uhapšeno je najmanje 11 osoba, a incidenti su se dogodili u delovima grada u kojima živi veliki broj stranaca. Odmah po završetku utakmice razočarani hrvastki navijači krenuli su iz ulice Otakringerštrase, koju su zatvorili za saobraćaj nekoliko sati pre početka susreta, do mesta na kojem su se okupili turski navijači.

Ubrzo su Hrvati počeli da bacaju flaše i pirotehnička sredstva u pravcu policije koja je ih je sprečila da se približe Turcima koji su slavili pobedu.

Turski navijači uzvratili su Hrvatima bacajući na njih i policiju kamenje. Policija je situaciju stavila pod kontrolu tek posle tri sata napetog stanja.

Novi incident dogodio se u 15. bečkom okrugu gde je oko 100 turskih navijača prilikom prolaska pored hrvatskog kafića provociralo tamošnje goste.U tom delu grada policija je bila uspešnija i uspela je relativno brzo da smiri strasti.

Inače turski navijači slavili su pobedu njihove reprezentacije do jutarnjih sati na ulicama gradova širom Austrije.U Beču oni su automobilima, kojima su kružili gradom, izazvali privremeni haos na jednoj od glavnih saobraćajnica grada - Girtlu- gde su pored svojih automobila, igrajući slavili nasred ulice.

U glavnom gradu Austrije živi 63.000 lica poreklom iz Turske.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

41 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

16 h

Podeli: