Odluka o sudbini Domeneka 3. jula

Izvor: AK

Sreda, 18.06.2008.

17:00

Default images

Eliminacija fudbalske reprezentacije Francuske u prvoj fazi Evropskog prvenstva biće povod za razgovor čelnika nacionalne federacije Francuske o sudbini selektora Remona Domeneka, zakazan za 3. jul. "Neophodno je da prođe malo vremena, kako bi se analizirali razlozi i posledice ranog ispadanja Francuske sa Evropskog prvenstva, kao i rezultati rada Domeneka u poslednje četiri godine", saopštila je Francuska fudbalska federacija.

Domenek, koji sa francuskom reprezentacijom ima ugovor do 2012. godine izjavio je da mu je glavni "projekat" stvaranje ekipe za Svetsko prvenstvo 2010. godine u Južnoj Africi.

"Znam da će učešće Francuske na šampionatu Ebrope svi oceniti kao neuspeh , ali želim da naglasim da je ovo takmičenje samo stanica ka glavnoj destinaciji - Mundijalu", naglasio je Domenek

Ukoliko pedesetšestogodišnji Domenek bude smenjen, na njegovo mesto mogao bi da bude izabran bivši reprezentativac "trikolora" i član selekcije koja je 1998. na Mundijalu u Francuskoj osvojila titulu, Didije Dešamp.

Kao mogući kandidati za mesto selektora pominju se takođe bivši reprezentativac Žan Tigana i menadžer Arsenala Arsen Venger.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: