Hercog: "Gledamo u budućnost"

Izvor: ÈŽ

Utorak, 17.06.2008.

00:35

Default images

Samo jedan gol bio je dovoljan da Nemci prođu u četvrfinale i da drugi organizator prvenstva Austrija ne nastavi sa takmičenjem. Gol koji je postigao Mihael Balak ju 49. minutu jedan je od najlepših na prvenstvu. Tim menadžer Austrije Andreas Hercog smatra da je nedostatak napadačkih akcija njegovog tima uticao na rezultat meča.

Nikada do sada nismo imali ovakvu situaciju. Meč je bio pomalo čudan, na početku normalan, a onda su pred kraj poluvremena isključeni selektori oba tima. To je poremetilo našu igru. Pokušali smo da napadnemo Nemce, ali nismo bili opasni po njihov gol. Naša ekipa je veoma mlada i bili su strašno razočarani posle meča. Radili smo veoma naporno u protekle dve godine i sada se okrećemo ka budućnosti“, rekao je Hercog.

Hansi Frik koji je po isključenju Joakim Leva preuzeo vođenje tima bio je zadovoljan zbog značajne pobede.

"Znali smo da nas očekuje težak meč. Veoma sam zadovoljan igrom i ostvarenim ciljem, plasmanom u četvrtfinale. Igrali smo ozbiljno od početka do kraja i ostali fokusirani. Imali smo drugačiji pristup u odnosu na meč sa Hrvatskom, iako moramo da radimo na poboljšanju nekih stvari“, rekao je Frik.

On smatra da su popravili sve aspekte igre.

Odbrana je funkcionisala veoma dobro i bila vrlo sigurna. Što se napada tiče moramo više i brže da trčimo. Posle vodećeg pogotka imali smo nekoliko prilika za kontra napad, ali ih nismo iskoristili. Imali smo i prilike iz prekida, pa moramo malo više da poradimo na tome“, dodao je on.

Nemačka u četvrfinalu igra sa veoma dobrom ekipom Portugala.

Oni imaju sjajne individualce, a na ova tri meča igrali su veoma dobro kao tim. Nemamo mnogo vremena za odmor, dok su oni na meču sa Švajcarskom odmotili gotovo čitav prvi tim. Možda će to uticati na njihovu fizičku spremu“, rekao je pomoćni trener Nemačke.

Meč Nemačka - Portugal igra se 19. juna u Bazelu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

20 h

Podeli: