Minimalac Hrvata za maksimalnih 9

Izvor: ÈŽ

Ponedeljak, 16.06.2008.

23:33

Default images

Reprezentacija Hrvatske potrvdila je dominaciju u grupi B pobedom nad Poljskom golom Klasnića u 51. minutu. Hrvati su jedina ekipa koja je do sad ostvarila sve tri pobede. Priliku da ostvare isti rezulatat imaju još samo selekcije Holandije i Španije. Iako je pre meča rekao da Hrvatska nema B tim, selektor „Vatrenih“ Slaven Bilić je u startnu postavu stavio čak sedam igrača koji do tog meča nisu odigrali ni minut na prvenstvu. Problem za selektora Hrvatske predstavljaće izostanak Kneževića koji se teže povredio.

Hrvati su igrali rasterećeno, ali su znatno više pretili od protivnika. Prvi su pripretili Poljaci u petom mintu iz kornera, ali odbijenu loptu niko nije prihvatio.

Dve izgledne prilike za gol imao je Ivan Klasnić, ali je Boruc odlično reagovao. Ekipa selektora Bilića polako je lomila otpor Poljske da bi u 53. minutu Pranjić prošao po levoj strani, našao usamljenog Klasnića koji je iz prve poslao loptu ispod Boruca.
Najbolja šansa za Poljsku viđena je u 63.kada je Gerero prihvatio centaršut sa leve strane, ali je iako potpuno sam šutirao pored gola golmana Runjea. Nešto kasnije ni Zahroski nije uspeo da savlada hrvatskog golmana.

Odmah u narednom napadu Hrvatska je napravila indentičnu akciju kao kod prvog gola. Vukojević je dodao do Pranjića, ovaj sa boka ubacio loptu u šesnaesterac, ali Klasnić nije dobro zahvatio loptu i propala je prilika za 2:0.

Pranjić je imao lepu priliku u 68. minutu ali je šutirao u Boruca i ni iz trećeg pokušaja nije savladao poljskog golmana.

Do kraja meča nije bilo većih prilika, pa su se Poljaci oprostili od prvenstva sa samo jednim osvojenim bodom.

Pred Hrvatima je sada četvrtfinalni meč sa ekipom Turske koji se igra u Beču 20. juna. Predigra za taj meč počela je već u nedelju, kada je kapiten Turske Nihat rekao da "Hrvatska nije borbena kao Turska i da nije kvalitetnija od njih".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

158 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: