Rumunija - Holandija (20.45)

Izvor: ÈŽ

Ponedeljak, 16.06.2008.

21:50

Default images

Kada se priča o meču između Holandije i Rumunije, najčešće se pominje mogućnost da „Lale“ puste Rumune i eliminišu moguće protivnike u pohodu na titulu Italijane i Francuze. Selektor Van Basten odbacuje tu mogućnost i zarekao se u ponedeljak da njegov tim neće namerno izgubiti utakmicu protiv Rumunije i tako se pobrinuti da se njegov tim u polufinalu Evropskog fudbalskog ne sretne sa Italijom ili Francuskom. Rumunija i Holandija su igrale u kvalifikacijama, a uspešnija je bila ekipa sa Balkana.

U Rumuniji je bilo 1:0 a u Holandiji je odigrano bez golova. Rumuni su kao prvi u grupi prošli na prvenstvo.

Holanđani igraju najlepši i najlepršaviji fudbal na prvenstvu, izuzetno su napadački raspoloženi. Čovek koji je bio jedan od najzaslužnijih za veliku pobedu nad Francuskom je „preporođeni“ Arjen Roben. Posle velikih problema sa povredama igra kao nekada, asistira i daje golove. Nije ga bilo na meču sa Italijom zbog povrede pred sam početak prvenstva.

Bio sam spreman, a onda mi se svet gotovo raspao. Doživeo sam povredu prepona, ali sam rekao sebi da mogu da se oporavim. Naporno sam radio da se vratim u formu“, rekao je Roben.

Iako je Holandija već u narednoj fazi, niko u timu ne želi opuštanje.

Moramo da ostanemo fokusirani i odigramo na istom nivou kao do sada. Prošli smo dalje i nema pritiska na meču sa Rumunijom, ali mi uvek idemo na pobedu i nije nam bitno ko će nam biti protivnik u četvrtfinalu”, izjavio je Roben.

Rumuni su pokazali da su ekipa za respekt i da nikome neće biti lak protivnik. Ukoliko pobede idu dalje, ali i uz nerešen rezultat mogu u četvrtfinale.

Jedan od najiskusnijih u timu koji predvodi selektor Piturka Kristijan Kivu želi da njegov tim prođe dalje i tvrdi da njegovi bivši saigrači iz Ajaksa neće pustiti Rumuniju da pobedi. U slučaju trijumfa Rumuni idu na razigranu Španiju, ali Kivu prvo razmišlja o meču u Bernu.

Dobro poznajem Holanđane i znam koliko im znači fudbal. Dugo su čekali na ovu priliku i mislim da uopšte neće biti opušteni na meču sa nama. Iako su prošli dalje sigurno će želeti da nastave sa pobedama i dokažu da su kandidati za trofej“, rekao je kapiten Rumunije.

Zanimljivo je da je on bio kapiten u timu u kom su igrali Rafael van der Vart i Vesli Snajder.

Već sada smo postigli veliki uspeh. Niko pre turnira nije mogao da pretpostavi da nećemo izgubiti od Francuske i Italije. Da mi je neko ponudio dva boda odmah bih potpisao. Ovo je najvažniji meč naše generacije i plasman u četvrfinale bi bio istorijski rezultat za nas“, rekao je Kivu.

Piturka neće moći da računa na Gojana zbog suspenzije, pa bi to mesto trebalo da popuni njegov saigrač iz Steaue Sorin Jonea.

Van Basten nema problema sa sastavom tima, ali je odbio da kaže na koga će računati na meču u utorak.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

14 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: