Sverkoš: "Pobedio je srećniji tim"

Izvor: B92

Subota, 07.06.2008.

21:55

Default images

Strelac pobedonosnog gola za Češku protiv Švajcarske (1:0) u meču prvog kola Evropskog prvenstva Vaclav Sverkoš izjavio je da je večeras trijumfovala srećnija ekipa. "Veoma sam srećan, a i moja ekipa trebalo bi da bude zadovoljna. Švajcarci su bili za nijansu bolji rival, ali smo mi ipak imali malo više sreće", izjavio je Sverkoš na konferenciji za novinare posle utakmice.

Selektor Češke Karol Brikner rekao je da se njegov tim branio tokom većeg dela meča, ali je dodao da to neće biti slučaj u narednim utakmicama.

"Znali smo da će biti veoma teško igrati protiv Švajcarske, koja je imala prednost domaćeg terena. Igrali smo jako u odbrani, ovo je bio meč pun taktičkog nadmudrivanja. Verujem, medjutim, da ćemo igrati drugačije u ostalim mečevima", kazao je Brikner.

Selektor Švajcarske Kobi Kun izjavio je da, uprkos porazu, njegovi igrači mogu da budu ponosni na igru koju su prikazali.

"Moji momci su sa stadiona mogli da izadju udzignutih glava, jer su igrali veoma dobro. Nismo zaslužili da izgubimo, imali smo dosta prilika za izjednačenja, pa čak i za pobedu", ocenio je Kun.

Kun je dodao da je povreda kapitean Aleksandera Freja veliki udarac za Švajcarsku.

"Stvarno je katastrofa kada vam se u prvom meču na šampionatu povredi kapiten", naveo je Kun i dodao da je Frej povredio ligamente i da je u pitanju ozbiljnija povreda.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: