Nova vest
Ekipni sportovi

Ponedeljak, 11.07.2005.

13:44

Predsedništvo OKSCG smenilo Ceptera

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Predsedništvo Olimpijskog komiteta SCG na sednici u beogradskom hotelu „Interkontinental“ smenilo je dosadašnjeg predsednika Filipa Ceptera.

Za smenu Ceptera glasalo je 49 članova OK, protiv je bilo 12 uz četiri uzdržana. Za vršioca dužnosti Predsednika izabran je većinom glasova Ivan Ćurković.

Tročlana komisija preuzela je obavezu da zakaže izbornu Skupštinu.

Sednici Skupštine prisustvovao je i  Filip Cepter koji je skup nazvao nelegalnim, a odmah posle svog govora ga je napustio.

Predstavnici Crnogorskog Olimpijskog komiteta su pružili podršku Cepteru ali nisu prisustvovali sednici.

Sednica je protekla u mučnoj atmosferi, sa konstatntnim prepirkama pristalica dve strane, a najupečatljiviji nastup imao je predstavnik Sportskog saveza Srbije Radomir Vojvodić. On je izjavio da Ivan Ćurković ne bi trebalo da vodi sednicu zato što je – Hrvat.

To što u zemlji Srbiji radi jedan Hrvat to je neverovatno. Ovo je komitet Srbije i Crne Gore i na mestu predsednika treba da sedi neko iz SCG".

Posle tog govora, sednicu je napustio doskorašnji generalni sekretar Međunarodne košarkaške federacije Bora Stanković, sa još nekolicina članova skupštine. Potpredsednica Predsedništva Snežana Lakićević Stojačić izvinila se Ćurkoviću zbog govora mržnje.

Mislila sam da ovakvi istupi pripadaju vremenu koje je iza nas. Nadam se da će sednica uspeti da se završi u korektnoj atmosferi”.

Vojvodićev govor bio je argument Žarku Zečeviću da izjavi da se Cepter okružio ljudima "koji se ne uklapaju u Olimpijski pokret". Zečević je pozvao predstavnike Crne Gore da ne žure sa razdruživanjem i da rešenje odnosa između srpskog i crnogorskog sporta treba da prati rešenje političkih odnosa dve republike.

Za razrešenje Ceptera glasalo je 49 članova Skupštine, 12 je bilo protiv, a uzdržana su bila četiri člana. Zatim je odlučeno da vršilac dužnosti bude Ivan Ćurković, a da tročlana komisija u sastavu dva potpredsednika i generalni sekretar treba da pripremi Izbornu skupštinu, na kojoj bi trebalo da bude izabran novi predsednik,

Na kraju sednice, pod tačkom “Razno”, prihvaćen je predlog da Sportska asocijacija Srbije postane punopravni član u OK SCG.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

67 Komentari

Podeli:

Ekipni sportovi

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve