Petriotsi eliminisani, veliki preokret Hjustona protiv Bafala!

Nju Ingland Petroitsi, aktuelni šampioni NFL lige, nisu uspeli da se plasiraju u četvrtfinale AFC pošto su doživeli poraz od Tenesi Tajtensa 20:13.

PTIzvor: B92
Podeli
Photo by Maddie Meyer/Getty Images
Photo by Maddie Meyer/Getty Images

Patriote prvi put još od 2013. godine doživele su poraz pred domaćom publikom u plej-ofu i tako su ostale bez šanse da brane titulu osvojenu prošle sezone.

Ekipa predvođena Tomom Brejdijem ponovo je imala dosta problema u napadu i Tajtensi su zasluženo došli do pobede.

NFL plej-of:

Tajtens – Petriots 20:13
Teksans – Bils 22:19

nedelja:
19.05 Sejnts – Vajkings
22.40 Igls – Sihoks

Daleko od toga da Petriotsi nisu imali šanse, u drugom periodu su tačdaunom Edelmana došli do prednosti od 10:7, a malo posle toga su, usled sjajne odbrane, imali novu priliku.

Ipak, u prva tri pokušaja nisu uspeli da dođu do tačdauna i deset poena prednosti i na kraju su završili sa "samo" fild golom – 13:7. Ovo je bio i ključan deo meča, pošto su Tajtensi uspeli da se potpuno vrate i preokrenu.

Glavnu ulogu imao je Derik Henri koji je u prvom poluvremenu istrčao 120 jardi, uz tačdaun – 14:13.

Tokom drugog poluvremena ekipe nisu mogle da dođu do pogotka, a kada je Brejdi u završnici pogrešio, posle čega je usledio tačdaun Titana, bilo je jasno da će Patriote pretrpeti poraz.

NFL, plej-of:

NFC:

49ers (1) – Igls/Sihoks
Pekers (2) – Sejnts/Vajkings

AFC:

Čifs (2) – Teksans (4)
Rejvens (1) – Tajtens (6)

Tajtensi će u AFC plej-ofu igrati protiv Baltimor Rejvensa, dok će u drugom igrati Kanzas i Hjuston koji je posle velikog preokreta pobedio Bafalo.

Teksansi su savladali Bilse rezultatom 22:19, a da su na poluvremenu gubili sa velikih 16:0.

Heroj Hjustona bio je kvoterbek Dešon Votson koji je u drugom periodu meča briljirao. Prvo je istrčao tačdaun i iskoristio konverziju za dva poena, čime je prednost istopljena, a potom je i sjajno pogodio Hajda, odnosno Hopkinsa za potpuni preokret – 19:16.

Bilsi su uspeli da izbore produžetak preko Stivena Hauške (19:19), međutim tokom dodatnih 15 minuta nisu uspeli da se oporave. Votson je u produžetku uspeo da se izvuče i pronađe Džonsa koji je istrčao 34 jarda i došao na svega 10 od end zone.

Ferbern je uzeo loptu i lako postigao fild gol za 22:19, čime je postavio i konačan rezultat.