Nova vest
Ekipni sportovi

Ponedeljak, 21.01.2019.

10:00

Sveci frustrirani: Takav faul se svira i u dvorištu

Trener Nju Orleans Sejntsa Šon Pejton rekao je da mu je šef NFL sudija priznao da su arbitri pogrešili što nisu svirali faul u finalu NFC konferencije.

Izvor: AK

Autor: AK

Sveci frustrirani: Takav faul se svira i u dvorištu
Foto: Getty Images

Sejntsi su ispustili vođstvo 13:0 protiv Los Anđeles Remsa koji su zahvaljujući fild-golovima Grega Zurlejna sa 48 jardi izborili produžetak, a potom sa 57 jard i pobedu 26:23 za plasman u Superboul.

Sporni trenutak meča dogodio se 1:45 minuta pre kraja utakmice na trećem pokušaju Sejntsa sa linije od 13 jardi od end-zone Remsa pri egalu 20:20.

Kornerbek Remsa Nikel Robi-Kolmen je natrčao na risivera Sejntsa Tomilija Luisa pa su se sudarili kacigom od kacigu pre nego što je lopta stigla, ali arbitri nisu bacili zastavicu za faul.

"Jednostavno je – upropastili su. Kažu da je trebalo da se to nikad ne bi propustilo svirati. Kažu ne samo da je bilo ometanje, već da je bio sudar kacigama. Ne mogu da veruju. Teško je to "progutati". Da to ne sviraju. A onda te pozovu (Alberto Riveron) telefonom i kažu: "Zabrljali smo". Znam da je ti ljudi imaju težak posao jer se sve brzo dešava. Ali ne znam da li je bio očigledniji "pas interfirens" od ovog u finalu NFC", frustriran je Pejton.

"To je faul koji bi se svirao i kada igrače fudbal u dvorištu", dodao je trener Sejntsa, "Frustrira kad tako izgubite. Jasno da je bilo dosta prilika da rešimo meč, ali ta odluka nam je donosila prvi pokušaj za 10, mogli smo tri puta da kleknemo i završimo posao. Biće sada teško igračima i trenerima. Nikad nećemo prežaliti, ali ne možemo samo o tome misliti. Moramo nazad naposao".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

26 Komentari

Podeli:

Ekipni sportovi

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve