Mate Nemeš hoće kao Štefanek: U Tokiju mogu puno

Reprezentativac Srbije u rvanju Mate Nemeš rekao je da mu je Davor Štefanek, sa kojim se bori za mesto na Olimpijskim igrama, velika inspiracija.

MTIzvor: B92, Tanjug
Podeli
EPA-EFE/BALAZS CZAGANY HUNGARY OUT
EPA-EFE/BALAZS CZAGANY HUNGARY OUT

On je dodao da ukoliko izbori vizu za Tokio, može da donese Srbiji novu medalju.

Nemeš je na Svetskom prvenstvu u Kazahstanu, u disciplini grčko-rimskim stilom do 67 kilograma, najavio visoke domete osvajanjem bronzane medalje.

"Štefanek i ja treniramo zajedno 10 godina, stalno sam gledao kako radi i šta bi trebalo da uzmem od njega. Nisam imao puno takmičenja zbog njega, bio je prvi, a sada sam dobio šansu, a prethodno i na Evropskom prvenstvu. Peto mesto me je razočaralo jer sam mogao da budem prvi, pre Evropskih igara gde sam došao do medalje. Tu sam osetio da mogu da osvajam medalje", rekao je Nemeš Tanjugu.

Prema njegovim rečima, Štefanek ga "gura" ka još većem napretku.

"Puno je lakše na takmičenjima, jer kada nemaš protivnika u zemlji ne možeš da napreduješ. Pre tri godine bio je Aleksandar Maksimović, tu je sada i Sebastijan Nadj, koji je veoma dobar i "guramo" se međusobno. To puno pomaže, čak i meni da dodjem do medalje", rekao je Nemeš.

Nemeš, koji je ujedno obezbedio olimpijsku normu, ne krije ogromno zadovoljstvo zbog uspeha u Nursultanu.

"Jako je dobar osećaj, srećan sam što sam osvojio prvu veću medalju. Na Svetskom prvenstvu je bio cilj da uzmemo što više normi, uspeli smo da dođemo do tri, a mogli smo još jednu (Viktor Nemeš prim. aut). Veoma sam zadovoljan zbog bronze", naveo je on.

Sjajni rezultati srpskih rvača rezultat su i velikog ulaganja države u taj sport, podvlači Nemeš.

"Srbija puno ulaže poslednjih godina u rvanje, to smo i zaslužili redovnim osvajanjem medalja", rekao je Nemeš.

On je optimista i po pitanju nastupa reprezentacije Srbije na Igrama u Japanu.

"U Tokiju će biti izuzetno teško, 16 najboljih rvača, ali ako sam mogao na Svetskom šampionatu da budem treći, onda na OI može sve da se desi. To je pokazao i Štefanek u Riju kada je bio olimpijski šampion", rekao je on i kao najveći adut Srbije u Tokio izdvojio brata Viktora Nemeša.

"Mislim da je Viktor najsigurniji za medalju. Ukrali (sudije prim. aut) su mu normu, ali ima još šansu. Prvo da izbori vizu, a posle može mnogo", zaključio je Nemeš.