Nova vest
Borilački sportovi

Četvrtak, 26.11.2009.

16:23

Zbog LŠ pozajmili 30.000 evra

Rvački klub Partizan grčevito pokušava da prikupi finansijska sredstva kako bi uspeo da obezbedi odlazak ekipe u Novosibirsk na završnicu Lige šampiona.

Izvor: B92, Sport

Autor:B92, Sport

Default images

'Crno-belima' je bila neophodna suma od oko 40.000 evra kako bi obezbedili učešće u ligi šampiona, ali je tim iz Humske do sada sakupio jedva 10.000, dok je ostatak novca pozajmio. Direktor Partizana Rajko Baltić istakao je da će se na sve načine boriti da pozove ljude da pomognu u saniranju te finansijske ruševine.

"Na takmičenje u LŠ odlazimo zahvaljujući pozajmci. Narodski rečeno, dug je najgori drug, ali na žalost drugog rešenja nije bilo i morali smo da se zadužimo. Naš neodlazak na završnicu najjačeg klupskog takmičenja donosi drastične kazne. Sa druge strane ovom pozajmicom i kratkim rokom vraćanja stvorili smo veliku brigu", rekao je Baltić.

"Zahvalio bih se Rvačkom savezu Srbije, koji nam je pozajmio novac za avionske karte. Najvažnije je da smo stvorili tehnička sredstva da učestvujemo. U narednih nekoliko dana borićemo se da pozovemo ljude, prijatelje sporta, pa i Ministarstvoomladine i sporta da nam pomogne u saniranju finansijske ruševine", istakao je direktor Partizana.

Baltić je, međutim, rekao da se time ne rešavaju svi problemi 'crno-belih'.

"Pozajmicom smo regulisali samo osnovne stvari, o dnevnicama i eventualnim premijama neću ni da pričam. Takođe, ostaje problem oko povratka uloženih sredstava poveriocima", istakao je on.

Ekipu Partizana, čiji su takmičari u poslednje četiri godine Srbiji doneli deset medalja, pred LŠ pojačala su dva najbolja srpska rvača, Fris i Štefanek, a tu su i dva stranca, Gruzijci, Šaginijan i Gegamijan.

"Što se tiče ekipe, maksimalno sam zadovoljan. Momci su veoma motivisani i čvrsti u želji da ostvare što bolji rezultat u Ligi šampiona", rekao je Baltić i dodao da tim dodatno operećuje i završnica nacionalnog plej-ofa, u kome će 'crno-beli' pokušati da odbrane titulu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

7 Komentari

Podeli:

Borilački sportovi

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve