Kukolj: Kada sam spreman, nema gde ne jurim zlato

Srpski džudista Aleksandar Kukolj, posle titule prvaka Evrope u Varšavi, najavio je pohod i na zlatnu medalju na ovogodišnjem šampionatu sveta u Budimpešti.

ĐNIzvor: B92, Tanjug Srbija
Podeli
Foto: Ministarstvo omladine i sporta
Foto: Ministarstvo omladine i sporta

Kukolj je na prijemu kod ministra omladine i sporta Vanje Udovičića u Palati Srbija poručio da kada je spreman na svakom takmičenju ima najviše ambicije, pa čak i na Olimpijskim igrama.

"Na Evropskom prvenstvu najavljivao sam da pucam na zlato. Ne postoji više takmičenje na kojem ne jurim titulu kada sam spreman. Ipak, džudo je nepredvidiv sport, svaka greška može skupo da košta i ne obećavam zlato, ali pucam na njega i obećavam veliku borbu", rekao je Kukolj novinarima posle prijema kod ministra Udovičića.

Kako je naglasio, jošs mu se nisu slegli utisci nakon što je došao do krova Evrope u kategoriji do 90 kilograma.

"Osećaj je fenomenalan, moraće da prođe još vremena da se utisci slegnu. Posle samog takmičenja na postolju nisam imao veliku emociju jer sam bio "ugašen" (umor prim. aut) i trebalo mi je malo da se vratim u normalu".

Uspeh Kukolja veći je jer se više od godinu dana bori sa povredom i tek će se u naredom periodu posvetiti rehabilitaciji.

"Nije bilo lako takmičenje. Gledao sam borbe kasnije i bio ubedljiv, nisam se osećao ugroženim... Verovao sam u sebe i svoj 18-godišnji rad bavljenja džudom", rekao je Kukolj, dodavši da kada je na turniru radi "punim gasom" uprkos povredi.

Njegov trener Nikola Milošević kazao je da je očekivao zlato u Poljskoj.

"Bilo je napeto, ali nije nešto kroz šta nismo prošli. Dve godine smo zajedno, iza nas je mnogo stvari i znam koliko je spreman Aleksandar da pruži. Ovaj rezultat nije iznenađenje, podsetio sam ga na rečenicu "Mili, nismo došli u Poljsku po medalju, već po titulu". Isto tako ne bi se iznenadilo ni da dođe do finala Svetskog prvenstva", zaključio je Milošević.

Udovičić je čestitao Kukolju na velikom uspehu u Varšavi i poželeo mu mnogo sreće i na narednim takmičenjima, posebno Olimpijskim igrama u Tokiju.