Nova vest
Borilački sportovi

Utorak, 07.12.2021.

11:40

Dilan dobio drugu šansu – bitku za IBF titulu

Dilan Prašović (26), najbolji crnogorski bokser u kruzer kategoriji, koji je poreklom sa Sjenice u Srbiji, vraća se na "mesto zločina".

Izvor: B92

Autor:B92

Dilan dobio drugu šansu – bitku za IBF titulu
Foto: Dilan tim

Nakon prvog poraza u profesionalnoj karijeri koji je doživeo na stadionu Totenhema pred 60.000 navijača protiv domaćeg borca Lorensa Okolija u meču za WBO pojas, sada će se u prestonici Engleske boriti takođe sa domaćim borcem Ajzakom Čemberlenom (27).

Čemberlen je u dosadašnjoj profesionalnoj karijeri imao, kao i Dilan, samo jedan poraz, i to 2018. godine upravo od pomenutog Okolija.

Borba je na programu 10. decembra u Nacionalnom sportskom centru Kristal Palas u južnom Londonu, a pobednik će zauzeti upražnjeno mesto IBF šampiona u kruzer kategoriji.

Duel je ugovoren u 10 rundi, a ova borba je ujedno i meč večeri.

"Poziv je stigao iznenada i jako brzo posle megdana sa Okolijem. Prihvatio sam ga iz dva razloga: prvi je zato što me Čemberlejn prozvao da iz straha izbegavam borbu sa njim, a drugi je povoljna finansijska ponuda. Skidanje kilograma mi je oduzelo dosta snage, tako da se fizički ne osećam najspremnije, ali se nadam da će sve doći na svoje do meča", izjavio je Prašović, dok je njegov menadžer Ivan Nikolić dodao:

"U bokserskoj praksi je uobičajno da se pozivi za meč šalju jako kasno, kako bi gostujući borac imao što manje dana za pripreme. Da nije u pitanju IBF titula, sigurno bismo odbili ponudu Engleza. U svakom slučaju verujemo u pozitivan ishod".

Merenje boraca zakazano je za četvrtak u 14 sati po našem vremenu, dok će direktan prenos spektakla početi u petak u 23.30 (na kanalu Arena Fight za teritoriju Srbije).

Dilanov meč je planiran za 45 minuta posle ponoći.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

0 Komentari

Podeli:

Borilački sportovi

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve