Boksersko prvenstvo Srbije za juniore - "fabrika" talenata

Boksersko pojedinačno prvenstvo Srbije u konkurenciji pionira, kadeta i juniora održano je u Rakovici, uz učešće više od 120 takmičara.

MTIzvor: B92
Podeli
Foto: BSS
Foto: BSS

Zbog pandemija korona virusa borbe su odrađene bez prisustva publike, uz sve mere predrostrožnosti donete od strane nadležnih organa.

Prvi put u novijoj istoriji svi šampioni pojedinačnog prvenstva imaće stipendije od Bokserskog saveza Srbije – kadeti 10.000 dinara mesečno, juniori 20.000, omladinci 30.000, dok će za seniore čiji šampionat sledi naredne nedelje biti obezbeđeno 40.000 dinara mesečno.

Finalnu veče otvorile su borbe pionira u tri runde, usledili su kadeti i na kraju juniori, koji su boksovali tri runde po dva minuta.

Za najboljeg boksera pojedinačnog prvenstva 2020. u konkurenciji pionira proglašen je Dušan Radenković, najbolji kadet je Nermin Pavlović, dok je nabolji junior Stefan Krasnić.

Foto: BSS
Foto: BSS

Za najboljeg tehničara kod pionira proglašen je Strahinja Samardžić, kod kadeta Strahinja Mitrović, kod juniora Uroš Ćingelić.

Žiri su činili: Tadija Kačar, Dragan Vasiljević, Vukašin Dobrašinović i Mujo Bajrović. Borbe su gledali predsednik Opštine Rakovica Miloš Simić i predsednik Bokserskog saveza Srbije Nenad Borovčanin.

"Jako sam srećan, jer sav moj rad, trud, sve se isplatilo, snovi su počeli da se ostvaruju. Čast je biti najbolji u državi, ali i obaveza da se nastavi istim tempom, što ću i činiti svaki dan bez izuzetka. Zahvaljujem se porodici, treneru, svima koji su uz mene sve ovo vreme mog boks puta, koji me uvek podržavaju i koji veruju u moje snove. Zahvalnost i Bokserskom savezu Srbije i predsedniku Borovčaninu na svemu što čine da mi mladi koji smo tek na početku osetimo da poziv koji smo izabrali vredi, da ništa nije uzalud. Idemo dalje u nove pobede", rekao je najbolji pionir Dušan Radenković.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.