Nova vest
Borilački sportovi

Petak, 09.03.2018.

15:15

Spektakl u Bečeju: Borba za tituli u superteškoj kategoriji

U borbi za zvaničnog šampiona države Srbije, u super teškoj kategoriji, rukavice će ukrstiti najbolje rangirani srpski teškaš Boban Filipović i Momčilo Nišić.

Izvor: B92

Autor:B92

Spektakl u Bečeju: Borba za tituli u superteškoj kategoriji

Boban Filipović bio je nosilac dve Evropske titule u verzijama WBU i WBF i sada se na velika vrata vraća za spektakl u Bečeju.

"Kasne tridesete i rane četrdesete su se pokazale u svetu profesionalnog boksa u super teškoj kategoriji kao idealne godine za postizanje vrhunskih rezultata. Među najpoznatijim svetskim imenima u ovoj kategoriji možete naći puno primera za ovu tvrdnju. Što je još indikativnije više od 90 odsto super teškaša odlučuje da se povuče tek nakon što napune više od 45 godina. U konsultaciji sa svojim stručnim timom i na osnovu ličnog uverenja o dobroj formi došao sam do zaključka da mogu da pružim svoj maksimum još godinu do dve. U razgovorima sa svojim menadžerom Lukom Popovićem i par respektabilnih imena u svetu boksa odlučili smo da se vratim u ring i boksujem za naslov državnog prvaka. Ukoliko bi ostvarili ovaj cilj naš sledeći prioritet u narednih par meseci je napad na prestižnu Evropsku WBC titulu".

Kao jedan od najiskusnijih i najbolje rangirani bokser u Srbiji smatra da se podjednako ulaže u amaterski i profesionalni boks.

"Mislim da se u poslednjih par godina više ulaže u boks kako u amaterski tako i u profesionalni. Smatram da tu ima mnogo dobrih boksera kako u amaterskom tako i u profesionalnom boksu. U amaterskom boksu imamo puno potencijala, talenata i već dokazanih dobrih boksera. Budući da sam upućeniji u dešavanja u profesionalnom boksu, mogu da izdvojim sledeća imena: Nikolu Sjekloću, Marka Nikolića, Miljana Rovčanina, Gearda Ajetovića, Petra Maukovića, i mnoge druge".

Međunarodna revija u boksu održaće se u nedelju 11. marta u Bečeju, a u revijalnom delu ljubitelji boksa pratiće duele najboljih srpskih boksera:

Nemanja Krstin - Darko Ristić
Đorđe Marković - David Vastag
Miljan Rovčanin - Dražen Janjanin
Marko Nikolić - Mugurel Sebe
Nikola Sjekloća - Aleks Marongiu

U organizaciji Srpske profesionalne bokserske federacije, promoter je Žarko Žare Radović, sekretar i menadžer Srpske profesionalne federacije Luka Popović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

2 Komentari

Podeli:

Borilački sportovi

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve