Nova vest
Borilački sportovi

Utorak, 12.10.2010.

12:29

Brigs 'isprozivao' Klička

Pres konferencija pred susret Šenona Brigsa i Vitalija Klička zamalo se pretvorila u incident zbog ‘prozivki’ američkog boksera upućenih Ukrajincu.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Brigsove pretnje došle su kao reakcija na izjavu Klička koji je Amerikanca nazvao “astmatičarem”.

Pre burne konferencije, promoter meča Tom Lefler najavio je aktere uvodnih borbi, Nenada Borovčanina, Olu Afolabija i Aleksandra Ustinova i informisao medije o njihovim karijerama i protivnicima za subotu.

Brigs je pre početka ‘prozivki’ gotovo pola sata pozdravljao sve svoje prijatelje koji su bili prisutni u sali. Zatim je naduvao balon i pustio ga da se izduva, rekavši da će i Kličko tako proći u subotu.

“Odakle Kličku pravo da me naziva astmatičarem i da tako uvredi 300.000 astmatičara na svetu? Zna li on koliko svakog ljudi u Americi i svetu umre od astme? Nokautiraću ga i pokloniti ovu pobedu svim astmatičarima na svetu! Poruči svom bratu Vladimiru da se i on spremi da ga nokautiram, posle subote kada ću tebe nokautirati”, rekao je Brigs.

Kličko je Brigsa, pre nego što je završio, zamolio da obriše govornicu koju je ispljuvao tokom govora. Amerikanac je zatim napustio konferenciju za novinare pošto nije želeo da sluša šta priča Kličko, koji ga je pitao da li se boji onoga što će reći.

"Brigs je naduvao pricu o astmatičarima i ja nikada nisam uvredio astmatičare. U odličnoj sam formi i radujem se što ću boksovati u Hamburgu, gradu u kojem zivim već 20 godina i gde imam mnogo prijatelja koji će u subotu doći da me podrže. Brigs će završiti kao i svi ostali koji su pokušali da mi preotmu pojas, a ostalim izazivačima poručujem da će braća Kličko dugo vladati svetskim ringom i da titule mogu osvajati tek kad se mi sami povucemo s ringa!", poručio je Kličko.

Posle toga, Brigs se vratio u salu da odgovara na pitanja novinara i da se zajedno fotografiše sa Kličkom, tokom čega se svom rivalu stalno unosio u lice.

Kako organizatori navode, svih 22.000 karata za O2 arenu u Hamburgu su rasprodate.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Podeli:

Borilački sportovi

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve