Nova vest
Auto-moto

Utorak, 06.06.2023.

18:11

Eklston negirao optužbe za finansijsku prevaru

Bivši prvi čovek Formule 1 Berni Eklston rekao je da nije kriv po optužbi za prevaru.

Izvor: B92, Beta

Autor:B92, Beta

Eklston negirao optužbe za finansijsku prevaru
Foto: Profimedia

On prethodno nije prijavio britanskoj vladi milione dolara koje je držao u fondu u Singapuru.

Eklston, 92-godišnji milijarder, pojavio se pred sudom u Londonu u crnom odelu noseći tamne naočare. On je potvrdio identitet i izjasnio se da nije kriv za prevaru navodno počinjenu između jula 2013. i oktobra 2016. godine.

Suočava se sa istragom u novembru posle svetske istrage britanske poreske uprave o njegovim finansijama.

Tužioci tvrde da nije prijavio trust u Singapuru sa bankovnim računom na kome je oko 650 miliona dolara, kada su ga pitali o bilo kakvim fondovima u inostranstvu.

Oni su naveli da je Eklston rekao da je osnovao "samo jedan trust" u korist tri ćerke i da nije imao nikakvu korist od njega u Ujedinjenom Kraljevstvu i van njega. Tužioci tvrde da je postupio "nepošteno" i da je nameravao da ostvari korist od tih tvrdnji.

Eklston je kontrolisao Formulu 1 od sedamdesetih godina prošlog veka do 2017. godine, kada je odstupio sa dužnosti izvršnog direktora i predao upravljanje Liberti Mediji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

0 Komentari

Podeli:

Auto-moto

Vidi sve
Formula 1

Adrijan Njui napušta Red Bul

Britanac Adrijan Njui početkom 2025. godine napustiće tim Red Bula, čiji je dugogodišnji inženjer, saopštio je danas taj tim Formule 1."Adrijan Njui će napustiti Red Bul posle 19 godina".

B92.sport

14:18

22 h

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu