Nova vest
Auto-moto

Nedelja, 01.08.2021.

19:15

Alonso odolevao Hamiltonu; Okon: To je timski rad

Vozač ekipe Alpin Esteban Okon rekao je da je srećan zbog pobede u Madjarskoj, njegove prve u Formuli 1 i zahvalio timskom kolegi Fernandu Alonsu na pomoći.

Izvor: MT

Autor: MT

Alonso odolevao Hamiltonu; Okon: To je timski rad
EPA-EFE/Zsolt Szigetvary

"Osećaj je sjajan. Imali smo neke teške trenutke u sezoni, ali smo uspeli da ih prevazidjemo zajedno. Vratili smo se na fantastično mesto i pobedili smo danas. Ne znam šta da kažem, fantastično", rekao je Okon.

Okon je iskoristio haos u prvom krugu na Hungaroringu, vozio je sigurno do kraja i ostvario najveći uspeh u karijeri. Njemu je mnogo pomogao Alonso, koji je nekoliko krugova uspevao da zadrži Luisa Hamiltona iz Mercedesa, koji je popravljao pozicije i imao je priliku čak i za pobedu, iako je u jednom trenutku bio poslednji, 14.

"Čestitam i Fernandu, zahvaljujući njemu ovo je moguće, zbog borbi koje je imao. To je timski rad. Ovo je bio fantastičan dan. Hvala svima u ekipi na velikom poverenju. U teškim trenucima ne znaš gde si, ali ekipa veruje u mene i vratili smo se tamo gde pripadamo", naveo je on.

Okon je rekao da od početka dobro saradjuje sa Alonsom i da su napravili jak dvojac.

"Radimo zajedno i guramo ovaj tim da napreduje i da se primakne vodećima. On je fantastičan momak i zaista uživam u našoj saradnji", naveo je 24-godišnji francuski vozač.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

2 Komentari

Podeli:

Auto-moto

Vidi sve
Formula 1

Adrijan Njui napušta Red Bul

Britanac Adrijan Njui početkom 2025. godine napustiće tim Red Bula, čiji je dugogodišnji inženjer, saopštio je danas taj tim Formule 1."Adrijan Njui će napustiti Red Bul posle 19 godina".

B92.sport

14:18

2 h

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu