Nova vest
Auto-moto

Petak, 05.03.2021.

18:45

Vilijams predstavio novi bolid FOTO

Britanska ekipa Vilijams predstavila je novi bolid FW43-B kojim će nastupati u novoj sezoni šampionata Formule 1.

Izvor: SN

Autor: SN

Vilijams predstavio novi bolid FOTO
Foto: Profimedia

Bolid je inspirisan starim Vilijamsovim bolidima iz osamdesetih i devedesetih godina prošlog veka, kada je britanski tim dominirao u šampionatu, a činiće ga plava, bela i žuta boja.

Vilijams je planirao da bolid predstavi preko aplikacije koja omogućava virtualnu realnost (VR), ali se od toga odustalo usled hakerskog napada.

Vozačku postavu u novoj sezoni činiće kao i u prošloj Britanac Džordž Rasel i Kanađanin Nikolas Latifi.

Tim je u prethodna dva šampionata konstruktora bio na poslednjem mestu, sa samo jednim osvojenim bodom Poljaka Roberta Kubice iz 2019. godine.

"Ovaj bolid priznaje našu neverovatnu prošlost i zadržava duh, strast i motivaciju koja ostaje u srži Vilijamsovog DNK, a koja gleda u budućnost i označava našu dugoročnu ambiciju da se vratimo na vrh plasmana", rekao je izvršni direktor Jost Kapito.

Prva trka u novoj sezoni Formule 1 biće održana 28. marta u Bahreinu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

1 Komentari

Podeli:

Auto-moto

Vidi sve
Formula 1

Adrijan Njui napušta Red Bul

Britanac Adrijan Njui početkom 2025. godine napustiće tim Red Bula, čiji je dugogodišnji inženjer, saopštio je danas taj tim Formule 1."Adrijan Njui će napustiti Red Bul posle 19 godina".

B92.sport

14:18

23 h

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu