Nova vest
Auto-moto

Ponedeljak, 25.05.2020.

10:45

"Formula E je poštenija od Formule 1" VIDEO

Nemački vozač Paskal Verlajn uporedio je Formulu 1 i njenu električnu verziju Formulu E.

Izvor: B92

Autor:B92

Photo by Joe Portlock/FIA ABB Formula E Handout via Getty Images

Verlajn je dve godine vozio u F1 (2016. i 2017) za Manor i Zauber, a najbolja pozicija koju je osvojio bilo je osmo mesto.

Dugo je dovođen u vezu sa Mercedesom, ali se ispostavilo kao neuspeli projekat Totoa Volfa.

Preko DTM šampionata u međuvremenu je stigao do Formule E gde vozi za ekipu Mahindra Rejsing.

"Formula E je veoma konkurentna. Imamo mnogo proizvođača na visokom nivou. Ali ono u čemu najviše uživam je što je vrlo poštena konkurencija. Postoje druge kategorije gde su veći brendovi i manji timovi pa se primeti ogromna razlika u konkurenciji u svakom krugu", rekao je Verlajn.

Nemac smatra da postoji veća jednakost u električnoj konkurenciji.

"Sviđa mi se ideja da su neki delovi bolida isti za sve, na primer, ne možeš da menjaš aerodinamiku. S druge strane, timovi i dalje mogu da razvijaju svoj pogon, pa na tom polju mogu da naprave razliku, ali su te razlike znatno manje nego u F1", kaže bivši vozač F1.

"Generalno je poštenije. Ne postoje samo jedan ili dva tima koja mogu da pobede, već mnogo njih, skoro svako ima šansu da pobedi i to mi se mnogo sviđa. Pa kad imaš dobar dan osećaš da si uradio nešto veliko. Boriš se protiv svih vozača", zaključio je Verlajn.

Pre pauze zbog koronavirusa voženo je pet trka Formule E na kojima je viđeno pet različitih pobednika.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

7 Komentari

Podeli:

Auto-moto

Vidi sve
Formula 1

Adrijan Njui napušta Red Bul

Britanac Adrijan Njui početkom 2025. godine napustiće tim Red Bula, čiji je dugogodišnji inženjer, saopštio je danas taj tim Formule 1."Adrijan Njui će napustiti Red Bul posle 19 godina".

B92.sport

14:18

1 d

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu