Nova vest
Auto-moto

Četvrtak, 03.10.2019.

12:27

Sponzor traži objašnjenje od ekipe Vilijams zbog Kubice

Kompanija Orlen zatražila je odgovore od ekipe Vilijams vezano za povlačenje vozača Roberta Kubice iz trke Formule 1 za Veliku nagradu Rusije u Sočiju.

Izvor: SN

Autor: SN

Sponzor traži objašnjenje od ekipe Vilijams zbog Kubice
Photo by Mark Thompson/Getty Images

Kubica se povukao na sredini trke prošle nedelje u Sočiju, samo krug posle timskog kolege Džordža Rasela koji je zbog mehaničkog kvara udario u zaštitnu ogradu.

Vilijams je saopštio da je odluka da se Kubica povuče iz trke doneta pošto Poljak nije bio u mogućnosti da osvoji bodove, ali i kako bi se "sačuali delovi" za poslednje trke u sezoni.

Sponzor ekipe poljska naftna kompanija PKN Orlen je i lični sponzor Roberta Kubice.

"Tražili smo objašnjenje vezano za povlačenje Kubice iz trke u nedelju. Na osnovu toga preuzećemo dalje korake vezano za izvršenje ugovornih obaveza", navodi se u saopštenju, preneli su specijalizovani portali koji se bave Formulom 1.

Kubica će na kraju sezone napustiti Vilijams, a kompanija Orlen je potvrdila da će u isto vreme prekinuti sponzorstvo ekipi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

6 Komentari

Podeli:

Auto-moto

Vidi sve
Formula 1

Adrijan Njui napušta Red Bul

Britanac Adrijan Njui početkom 2025. godine napustiće tim Red Bula, čiji je dugogodišnji inženjer, saopštio je danas taj tim Formule 1."Adrijan Njui će napustiti Red Bul posle 19 godina".

B92.sport

14:18

22 h

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu