Nova vest
Auto-moto

Nedelja, 14.04.2019.

11:40

Botas: Nije lepo, ali vratiću se

Vozač Mercedesa Valteri Botas osvojio je drugo mesto na trci za Veliku nagradu Kine.

Izvor: B92, Beta

Autor:B92, Beta

Botas: Nije lepo, ali vratiću se
Photo by Charles Coates/Getty Images

On je na stazi u Šangaju stigao na cilj iza timskog kolege i svetskog prvaka Luisa Hamiltona koji je trijumfovao u jubilarnom hiljaditom Grand priju u istoriji Formule 1.

Botas je na cilj stigao sa 6,552 sekundi zaostatka u odnosu na britanskog vozača.

"Izgubio sam na startu. Nisam mogao da pratim zbog prljavštine u vazduhu i krivo mi je. Takođe, okrenuo mi se i volan na liniji, pa sam izgubio. To su detalji, ali sezona je tek počela. Ponosam sam na ekipu, bili smo zaista dobri u svim trkama ove sezone", naveo je Botas.

On je sada pao na drugo mesto u generalnom plasmanu, sa šest bodova zaostatka za Hamiltonom.

"Nije lep osećaj, ali vratiću se", dodao je finski vozač.

Treće mesto zauzeo je vozač Ferarija Sebastijan Fetel, koga je u prvom delu trke propustio timski kolega Šarl Lekler, koji je na kraju zauzeo peto mesto. To je prvi plasman na podijum za Fetela ove sezone, a kroz cilj je prošao sa 13,744 sekundi zaostatka za Hamiltonom.

"Srećan sam zbog toga, ali od početka je bilo teško držati se sa Mercedesom. Trkanje sa Maksom Verstapenom je bilo zabavno, ali cilj je bio da pokušam da stignem Luisa i Valterija, danas su bili suviše brzi. Čestitam im", rekao je Fetel.

Osvrnuo se i na timske naredbe.

"Mislio sam da mogu da budem brži od Šarla, bilo mi je teško da pronađem ritam, pa sam pogrešio na kočenju i ponovo izgubio prednost. Ipak, mislim da je to bilo pošteno, ako pogledate trku u celini, jednostavno nismo uspeli da uhvatimo Mercedese. Nadao sam se da će Šarl da prestigne Maksa na kraju, ali je zaostao", rekao je Fetel.

Naredna trka u šampionatu vozi se 28. aprila za Veliku nagradu Azerbejdžana.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

5 Komentari

Podeli:

Auto-moto

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve